13 Decembrie 2018 publicat în Sanatate 9 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, ne prezinta cateva trucuri de ingrijire care pot tine cariile departe, atunci cand completeaza vizitele periodice la stomatolog si o buna igiena orala.

Dieta saraca in carbohidrati si acizi 

Se stie ca acizii scot calciul din dinti, asadar evitarea alimentelor si a bauturilor dulci sau bogate in acizi vor reduce riscul aparitiei cariei. Asadar, este recomandat sa renuntam la consumul lor.

“Daca, totusi, nu putem renunta la ele, este recomandat ca dulciurile sa fie consumate la o singura masa si nu in mod constant drept gustari pe parcursul zilei. Rontairea periodica a unor alimente intre mese va asigura bacteriilor o sursa constanta de hrana si va duce la inmultirea lor si a cariilor. In schimb, este recomandata includerea in dieta a alimentelor benefice pentru dantura: cele bogate in calciu si fosfat, cum ar fi produsele lactate si legumele, care spala dantura de acizi si ii asigura substante nutritive necesare”, explica doamna doctor Mihaela Dan, ortodont.

Sigilarea dintilor 

Indicata in special la copii, sigilarea dintilor este o metoda de prevenire a acumularii resturilor alimentare in santurile adanci ale dintilor, unde exista riscul ca, din fermentarea lor, sa apara acizii ce produc caria dentara. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

“Umplerea santurilor cu material asemanator obturatiei dentare (plombei) va proteja dintele, macar pana cand copilul invata sa se perie corect si acorda importanta cuvenita igienizarii. Sigilarea poate fi o optiune si pentru dintii care sunt mai vulnerabili la bacterii si mai greu de curatat, asigurand o suprafata neteda si mai usor de periat”, spune specialistul.

Controlul stomatologic periodic 

Nu in ultimul rand, controlul stomatologic periodic este absolut necesar atat pentru a identifica si trata cariile in stadii precoce, precum si pentru a aplica metode de protejare a dintilor: detartraj si periaj profesional pentru indepartarea tartrului si a placii bacteriene, alaturi de fluorizarea profesionala pentru intarirea smaltului dentar. 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri