Care este rata de succes a implanturilor dentare?

12:12, 3 Decembrie 2018 publicat în Sanatate

Tratamentul cu implant dentar reprezintă o investiție pe termen lung.

Frica de stomatolog a fost una dintre temerile cu care foarte multe persoane se confruntau până acum. De ce pana acum? Pentru că pacientul modern a înțeles că durerea la dentist a devenit un mit, iar stomatologia a evoluat îndeajuns de mult încât să poți beneficia de anestezie modernă, cu ajutorul căreia nu simți durere.

Odată înfruntată această teamă, pentru pacienții care se confruntă cu unul sau mai mulți dinți lipsă apare întrebarea dacă implantul dentar ar fi o soluție de succes.

Citeste si:
Implantul dentar si diabetul
Implantul dentar si diabetul

Cum alegi un implant dentar?

Înainte de toate, este foarte important să știi să îți alegi clinica stomatologică potrivită. Informează-te și vei obtine rezultate de calitate. Doar așa poți obține și tu rezultatele dorite, durabile în timp.

Odată ce ai optat pentru o clinică stomatologică ce îți oferă încredere și siguranță, implicit pentru o echipă cu care comunici eficient și ai certitudinea că sunt oameni profesioniști, vine momentul tratamentului cu implant dentar.

Citeste si:
Implantul dentar: întrebări și răspunsuri pe care ai vrut să le...
Implantul dentar: întrebări...

Înainte de toate, medicul specialist va analiza starea de sănătate a cavității tale bucale și a întregului organism, iar dacă ești candidatul potrivit pentru această intervenție, veți putea trece împreuna la pasul următor: alegerea implantului.

Trebuie să știi că tratamentul cu implant dentar reprezintă o investiție pe termen lung, așadar nu te aștepta să fie ieftin. Nu dacă îți dorești rezultate de calitate. Optează pentru un brad cu notorietate, despre care te-ai informat și pe care medicul stomatolog ți-l recomandă.

Ce presupune un tratament de calitate?

Când vorbești despre implant dentar, ar trebui să te gândești la șurubul din titan care odată inserat in os, va ține locul rădăcinii dintelui.

Însă tratamentul în sine se referă la mai multe elemente din care rezultă calitatea lui.

Implantul dentar folosit.

Brandul de la care clinica achizitioneaza implantul are un impact mare atât asupra costurilor, cat și asupra calității. De aceea, un brand cu renume, care și-a demonstrat calitatea și beneficiile, va fi mai costisitor, dar  oferă și garanția unor rezultate optime.

Experiența medicului dentist.

Atunci când te gandești la rata de succes a unui implant dentar, te gândești la reușita procedurii în sine. Ei bine, medicul specialist are o importanță foarte mare atunci când vine vorba de rezultate, astfel că trebuie să te asiguri că este o persoană specializată, competentă și orientată spre rezultate de durată.

Instrumentele și aparatura utilizate.

De asemenea, pentru rezultate optime este nevoie de aparatură de ultimă generație și sterilizare eficientă. Obtinem calitate folosind materiale si aparatura de calitate.

Cum determin rata de succes a unui implant dentar?

Dacă respecți aspectele discutate anterior, ai garanția obținerii unor rezultate impecabile, care ar putea dura chiar și întreaga viață. Trebuie să știi că odată efectuat tratamentul cu implant dentar, medicul specialist a facut cei 99 de pași. Ultimul pas catre reușită va trebui să îl faci tu.

Pentru a te bucura de un succes al tratamentului cu implant dentar, trebuie să respecți sfaturile medicului stomatolog și să acorzi o atenție sporită igienei orale și vizitelor la dentist.

De asemenea, respectă cu strictețe recomandările medicului în perioada de vindecare, deoarece aceasta este una dintre cele mai importante etape ale tratamentului. Cere sfaturi și informații ori de câte ori simți nevoia. Fă din stomatologul tău prietenul tău.

Foto homepage: Pexels


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri