Aplicarea corecta a produsului de protectie solara este la fel de importanta ca si alegerea produsului.

-Un sistem de etichetare mai bun privind protectia impotriva UVA: in timp ce radiatiile UVB cauzeaza „arsuri solare”, radiatiile UVA cauzeaza imbatranirea prematura a pielii si dereglari ale sistemului imunitar uman. Ambele tipuri de radiatii cresc riscul aparitiei cancerului de piele. Asa-numitul „factor de protectie solara” (SPF) se refera numai la nivelul echivalent de arsura (radiatie UVB), dar nu si la efectele similare ale radiatiei UVA. Produsele de protectie solara care asigura protectie numai impotriva radiatiilor UVB pot da un sentiment fals de siguranta, intrucat acestea permit radiatiilor periculoase UVA sa ajunga la piele.

-In prezent, industria incepe sa aplice pe etichetele produselor un semn distinctiv standardizat UVA, care indica un nivel minim de protectie impotriva radiatiilor UVA, acesta crescand in acelasi timp cu sporirea factorului de protectie solara si bazandu-se pe o metoda de testare standardizata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Date privind punerea in aplicare a recomandarii Comisiei

Colipa (Asociatia europeana care reprezinta industria produselor cosmetice, a articolelor de toaleta si a parfumurilor) a efectuat, pentru a doua oara, o ancheta in randul membrilor sai pentru a cerceta situatia pietei UE din 2009 in ceea ce priveste nivelul de conformitate al produselor de protectie solara cu recomandarea UE.

-In ceea ce priveste nivelul necesar de protectie impotriva radiatiilor UVA in produsele de protectie solara (un raport minim de 1:3 de protectie impotriva UVA comparativ cu protectia impotriva UVB), 96% dintre produse sunt conforme cu recomandarea UE.

-In ceea ce priveste utilizarea noului logo UVA, 95% dintre produsele de protectie solara folosesc logoul UVA standardizat al Colipa – ceea ce permite consumatorilor sa recunoasca cu usurinta produsele care ofera o protectie adecvata impotriva UVA.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Ghid pentru alegerea mobilierului interior

-In ansamblu, ancheta efectuata de Colipa arata ca dispozitiile in materie de protectie impotriva UVA ale recomandarii Comisiei Europene din 2006 au patruns cu adevarat pe piata UE. Practic fiecare produs de protectie solara oferit consumatorilor este in conformitate cu asteptarile Comisiei Europene.

Informatie furnizata de Centrul European al Consumatorilor Romania


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri