Aplicarea corecta a produsului de protectie solara este la fel de importanta ca si alegerea produsului.

La inceputul sezonului estival, Comisia Europeana atrage atentia consumatorilor cu privire la importanta unei protectii adecvate impotriva soarelui in aceasta vara si le reaminteste sa caute sistemul de etichetare mai clar pe produsele de protectie solara. Noile etichete - inclusiv un nou logo sau semn distinctiv UVA pe produse si interzicerea termenilor care induc in eroare, cum ar fi „ecran solar total” sau „protectie totala” – constituie un raspuns la o recomandare a Comisiei privind produsele de protectie solara adoptata in septembrie 2006.

Ce trebuie sa stie consumatorii vara aceasta?

Consumatorii trebuie sa caute produsele etichetate in conformitate cu sistemul de etichetare imbunatatit. In acelasi timp, consumatorilor li se recomanda sa foloseasca produsele de protectie solara doar ca una dintre numeroasele masuri de protectie impotriva soarelui. Alte masuri:

Evitati expunerea excesiva la soare la orele de varf, de obicei intre 11.00 si 15.00;

In cazul in care nu este posibil sa va adapostiti de soare, acoperiti-va; palariile si ochelarii de soare va pot oferi protectie suplimentara;

Evitati expunerea directa la soare a bebelusilor si a copiilor mici;

Aplicati cantitati suficiente de produse de protectie solara. Aplicarea corecta a produsului este la fel de importanta ca si alegerea produsului. Pentru a atinge nivelul de protectie indicat de „factorul de protectie solara”, trebuie aplicata o cantitate de 2mg/cm².

Aceasta reprezinta aproximativ 36 de grame (6 lingurite pline) de crema de protectie solara pentru un corp de adult. In prezent, consumatorii folosesc de obicei numai aproximativ o jumatate din aceasta cantitate. Aceasta cantitate trebuie aplicata din nou dupa inot sau dupa stergerea cu prosopul pentru a mentine protectia.

Folositi produse de protectie solara care protejeaza atat impotriva radiatiilor UVB, cat si a celor UVA;
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri