Scapa de stres si anxietate cu exercitii de pilates!

12:05, 1 Mai 2017 publicat în Sanatate191 share-uri

Invata sa iti reduci grijile si stresul intr-un mod simplu si eficient! Exercitiile Pilates cresc nivelurile serotoninei, dopaminei si norepinefrinei, care scad in caz de depresie.

Marga Balan, fondatoarea Scolii de Pilates, a acordat recent un interviu in care a vorbit despre modul in care exercitiile de pilates pot ajuta orice persoana sa scape de stres si anxietate.

"Cand vin motivele exterioare de ingrijorare: "nu sunt in stare de nimic", "o sa ma fac de ras", "ce rau arat,", "ce m-am ingrasat", "iar n-am bani" apare si pesimismul conversatiei interioare, deseori dobandit din copilarie si devenit a doua natura prin repetitie si obisnuinta.

Citeste si:
Psihologie: De ce simt fumătorii că nu pot 'lăsa țigara din mână'?
Psihologie: De ce simt...

Acceptarea neputintei si cedarea controlului duce la "Learned Helplessness"- cand alegi sa te limitezi sa suporti pasiv sau resemnat vicisitudinile mediului inconjurator si iti creezi singur bariere mentale, deschizand drumul depresiei clinice, al bolilor mentale si al disarmoniei fizice si emotionale.", povesteste Marga Balan.

Conform Clinicii Mayo, sportul contribuie la cresterea endorfinelor, neurotransmitatorii senzatiei de bine care elimina stresul.

Citeste si:
Sindromul Peter Pan la maturitate
Sindromul Peter Pan la...

Exercitiile Pilates cresc nivelurile serotoninei, dopaminei si norepinefrinei, care scad in caz de depresie. In urma antrenamentelor de mare intensitate si durata, zonele specifice din creier sunt stimulate de acesti neurotransmitatori, dand o sezatie de euforie. Dupa Hibbert, exercitile Pilates reduc tensiunea si grijile, reducand tensiunea musculara, presiunea sangelui si ritmul cardiac, imbunatatind starea de spirit a practicantului.

Sportul este cel mai bun tratament impotriva indispozitiilor de tot felul, anxietatii si depresiei, aducand disciplina, armonie si echilibru, claritate mentala si eficienta.

Contrologia din Pilates este dedicata mentinerii controlului emotional, fizic si psihic ; indreptandu-ti atentia in interior pe durata antrenamentului, pe detaliul formei si executiei fiecarui exercitiu, mintea se reseteaza, totul devine o meditatie in miscare, un moment de pace si libertate, mai ales pentru ca pozitiile pot fi complicate, pe diferite planuri si axe ale miscarii.

"Odata cu efectuarea corecta a exercitiilor creste si increderea in sine, datorita imaginii de sine care se imbunatateste, cat si a realizarii unor posturi dificile. Puterea pe care o obtii poate fi cultivata prin mentinerea unei perspective optimiste care sa permita creativitatii si abilitatilor tale sa se desfasoare si sa te ajute sa te reinventezi, sa iti te reintorci la tine, sa gasesti noi oportunitati ca sa pui in aplicare telurile si visele tale.", spune Marga Balan.

Incearca "Learning Optimism" prin urmatoarele exercitii:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri