9 Decembrie 2015 publicat în Sanatate 9 share-uri

Care sunt beneficiile de care se pot bucura viitoarele mamici atunci cand opteaza pentru o dieta organica atat in perioada prenatala, in sarcina, cat si ulterior?

Organic vs. conventional in sarcina

Organismele modificate genetic nu au o vechime atat de mare, fiind introduse pe scara larga in mjurul anilor `80. Motiv pentru care efectele pe termen lung ale consumului lor in alimentatie nu se vad inca in totalitate, iar studii care sa fi cercetat expunerea la OMG nu exista decat in limita acestor ani vechime.

Exista un studiu realizat in mod independent, fara a fi sponsorizat de vreo corporatie, care a fost publicat in Environmental Sciences Europe anul trecut si care a concluzionat ca organismele modificate genetic, alaturi de expunerea la ierbicide, conduc la cancer, afectiuni ale ficatului si rinichilor, precum si modificari severe la nivel hormonal. Ingredientul principal din ierbicide, Glyphosatul, a fost recent considerat ca un activator de cancer de catre Organizatia Mondiala de Sanatate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Pesticidele cu care se stropeste mancarea au fost de asemenea puse in legatura cu defectele din nastere. O lucrare publicata in Jurnalul de Pediatrie a evidentiat ca expunerea prenatala la pesticidele gasite in mancare pot interfera cu dezvoltarea antropometrica a fatului, reducand greutatea, lungimea si circumferinta capului.

Exista mai multe studii care trag un semnal de alarma asupra legaturii dintre consumul de alimente in care se gasesc reziduuri de pesticide in perioada prenatala.

  • Mai multe cercetari fac o legatura intre agricultura conventionala si autism.
  • Cercetari canadiene au identificat prezenta pesticidelor asociate cu alimentele modificate genetic in sangele femeilor insarcinate. Aceste substante pot patrunde in placenta si de aici pana la fetus.

Alimentatia organica nu e un lux

”Parintele roman are acelasi drept ca orice parinte german, francez sau italian sa isi hraneasca copiii curat, fara chimicale. Iar pentru asta nu trebuie sa plateasca averi. BIO trebuie sa fie accesibil”, spune Ciprian Stancu, fondatorul Republica BIO.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Bio este intr-adevar mai scump decat conventional si e normal sa fie asa. In primul rand pentru ca nu se folosesc ierbicidele conventionale, ieftine, ci substante naturale, si de multe ori buruienile trebuie indepartate manual, iar salariul unui angajat e mai mare decat pretul unor chimicale. In plus, productiile pot fi mai mici, fiindca nu se folosesc stimulenti de crestere, iar pierderile cauzate de daunatori pot fi mult mai mari decat in agricultura conventionala.

”Incercati si veti vedea ca bio este mai accesibil decat se crede, si acest lucru ne dorim sa-l transmitem tuturor clientilor care se gandesc de doua ori inaine sa cumpere un produs bio, de teama pretului. Exista numeroase produse care pot fi consumate de intreaga familie, iar beneficiile pe termen lung sunt incomparabile”, adauga Ciprian Stancu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri