9 Decembrie 2015 publicat în Sanatate 9 share-uri

Care sunt beneficiile de care se pot bucura viitoarele mamici atunci cand opteaza pentru o dieta organica atat in perioada prenatala, in sarcina, cat si ulterior?

Comunicat de presa

In ultimii ani, societatea pare sa fi devenit din ce in ce mai constienta de efectele nocive pe care le produce consumul de Organisme Modificate Genetic. In plus, majoritatea dintre ele provin din culturi pline de pesticide si de chimicale, multe dovedite drept periculoase, prin studii. Consumate in mod constant, chiar si in cantitati mici, ele au efecte devastatoare asupra organismului uman. In Europa, 19 tari au interzis cultivarea produselor modificate generic, bazandu-se pe studiile realizate care aduc in discutie efectele negative atat pentru sanatate, cat si pentru mediu.

Republica BIO, magazin online ce comercializeaza exclusiv produse bio, invata consumatorii de ce ar trebui sa consume alimente certificate ecologic si de ce beneficii se pot bucura viitoarele mamici, atunci cand opteaza pentru o dieta organica atat in perioada prenatala, in sarcina, cat si ulterior pentru bebelus si pentru intreaga familie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Alimentatia bio este mai bogata in nutrienti

”Exista studii in care s-au comparat legume si fructe crescute organic si conventional si s-a observat o crestere cu 10-30% a nivelului de fitonutrienti in cazul celor bio. Vitamina C, antioxidantii si acizii fenolici tind sa fie in cantitati mai mari in alimentele organice, cu 60-80%”, explica Ciprian Stancu, fondator Republica BIO.

Un alt studiu realizat in 2011, in Anglia, arata ca exista o diferenta majora la nivel de sanatate intre agricultura bio si cea conventionala. De exemplu, nivelul crescut de nitrogen, care se regaseste de obicei ca substanta utilizata in practicile agriculturii conventionale, reduce capacitatea plantei de a sintetiza vitamina C si alte vitamine. Studiul a mai demonstrat ca o dieta bazata pe fructe si legume organice este asociata cu o crestere de pana la 12% a nivelului de nutrienti ingerati. Acesta este un exemplu care evidentieaza beneficiile alimentatiei organice, fara sa aduca inca in discutie si pesticidele.

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering

Un alt avantaj al consumului alimentelor organice este faptul ca acestea nu sunt stropite cu substante periculoase. Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea RMIT, a scos la iveala ca o dieta organica urmata pe durata unei saptamani, a scazut nivelul de pesticide in corpul adultilor cu pana la 90%.

”Am ajuns de la o populatie destul de sanatoasa la niveluri crescute de cancer, defecte din nastere si multe alte boli care in urma cu zeci de ani nici nu existau. Studiile leaga pesticidele de numeroase tipuri de boli si e bine de stiut ca riscul de a gasi pesticide este de pana la 17.5 ori mai mare in alimentele conventionale decat in cele organice”, mai adauga Ciprian Stancu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri