10 Decembrie 2015 publicat în Sanatate 2 share-uri

Exista nenumarate modalitati de a-ti mentine confortul termic in timpul sezonului rece, in timp ce savurezi bucuriile hibernale:

Iarna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri. Sarbatorile, prilej de reintalnire cu cei dragi, cadourile, petrecerea de Anul Nou, vacanta, zapada, ski, sanius… si motivele ar putea continua. Insa frigul extrem si viscolul reusesc sa strice toata distractia, mai ales atunci cand facturile la incalzire incep sa iti dea batai de cap. Din fericire, exista nenumarate modalitati de a-ti mentine confortul termic in timpul sezonului rece, in timp ce savurezi bucuriile hibernale.

1. Fii activ/a

Exista un motiv intemeiat pentru care incepi sa transpiri atunci cand esti activ/a fizic: miscarea stimuleaza activitatea cardiaca, iti pune sangele in miscare si iti creste temperatura corporala. Nu ai niciun motiv sa stai sa lancezesti pe canapea in zilele libere. Miscarea intr-un spatiu limitat te ajuta sa te incalzesti, la propriu, in doi timpi si trei miscari. Sari pentru cateva minute, pedaleaza o bicicleta stationara sau pur si simplu danseaza pe muzica preferata. Daca nu te deranjeaza sa iti scoti nasul in ger, iesi la o plimbare alerta prin imprejurimi, imbracat/a corespunzator (nu uita caciula sau manusile). Garantat te vei incalzi in cel mai scurt timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

2. Nu uita de caciula

Laitmotivul mamelor din lumea intreaga, “ia-ti caciula pe cap” are acum si o sustinere stiintifica. Specialistii au demonstrat ca nu pierdem cea mai mare cantitate a caldurii corporale pe la nivelul extremitatii cefalice, insa un scalp expus la frig determina o scadere mai accentuata a acesteia, decat in mod normal, asa ca pune-ti caciula preferata inainte sa infrunti gerul de afara.

3. Acopera pardoseala din casa

Nimic nu pare sa fie mai neplacut decat momentul in care pasesti pe gresia rece din baie dis-de-dimineata, cand, cu eforturi de vointa imense, ai reusit sa iesi de sub pilota calduroasa. Iar atunci cand ai picioarele reci, ai senzatia ca intreg corpul iti este amortit de frig. Foloseste covorase pufoase in locurile mai intens circulate din casa, nu uita de niste papuci haiosi de casa sau sosete calduroase din lana si bucura-te de senzatia de cald si bine tot timpul iernii.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ghid pentru alegerea mobilierului interior Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

4. Simte-te comod alaturi de cei dragi

Daca exista cineva special in viata ta, fiti nedespartiti (la propriu). Astfel veti reusi sa va incalziti, si inca destul de repede. Pentru un plus de distractie si “scantei”, tineti cont de concluziile specialistilor, care au aratat ca incalzirea optima se obtine prin contactul piele-pe-piele, deci aveti un motiv intemeiat sa scapati de toate straturile de haine de pe voi. Daca inca nu exista inca persoana potrivita cu care sa pui in practica aceasta metoda rapida de incalzire corporala, foloseste-te in mod diferit de caldura corporala a celorlalti; petrecerile cu multi participanti incalzesc rapid orice casa, multumita caldurii emanate de atatia oaspeti. In plus, la asemenea petreceri ai intotdeauna sanse mai mari sa-ti intalnesti jumatatea, deci stai in preajma ramurii de vasc si fii pregatit/a!

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Foto int: Halfpoint / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri