28 Septembrie 2015 publicat în Sanatate 44 share-uri

5 obiceiuri sanatoase, care iti vor influenta pozitiv in timp vitalitatea si te vor face sa te simti mult mai tanara:

4. Ai grija de sistemul limfatic

Foto: sistem limfatic; S K Chavan /Shutterstock

Sistemul limfatic este considerat o sora mai mica a sistemului circulator, limfa avand un rol important atat in mentinerea imunitatii, cat si in detoxifierea organismului. Sistemul limfatic sustine toate celelalte sisteme ale organismului, inclusiv cel digestiv si nervos, iar o stare nesatisfacatoare a acestuia se traduce in afectiuni ce pornesc de la celulita pana la diverse cancere.

Exista diverse modalitati potrivite de a influenta pozitiv circulatia limfatica: modificarea dietei, in sensul scaderii compusilor toxici ingerati, prin evitarea mancarurilor procesate, eliminarea zaharurilor simple si a carbohidratilor din alimentatie, alegerea pe cat posibil a alimentelor organice, mentinerea unui nivel adecvat de hidratare prin consumul de apa filtrata, practicarea respiratiilor profunde, cu implicarea diafragmei, efectuarea de exercitii fizice regulate, fie ca este vorba de alergare, dans, o modalitate foarte atractiva de a pune limfa in miscare este reprezentata de salturile pe trambulina, timp de 5 minute zilnic, evitarea hainelor prea stramte care pot presa nodulii limfatici, sauna sau baia de aburi, o data pe saptamana (ca adjuvant in detoxifiere), periajul uscat al corpului si masajul de drenaj limfatic efectuat de specialisti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

5. Fa “curat” in bucatarie si baie…

…si arunca orice substanta sau produs care pot fi potential periculoase pentru sanatate. De la gelurile de dus si parfumurile ce contin ftalati, ce pot fi absorbiti de catre piele si sunt suspecti carcinogeni, disruptori endocrini si cauzatori de infertilitate, la sapunurile, pasta de dinti, apa de gura, deodorantul sau chiar hainele ce contin triclosan, care poate afecta sistemul imun, favorizeaza aparitia alergiilor si influenteaza dezvoltarea rezistentei la antibiotice a bacteriilor.

Renunta, de asemenea, la tigaile si vasele de bucatarie antiaderente, intrucat exista studii care au demonstrat legatura dintre chimicalele perfluorinate (PFC) cu infertilitatea si cancerul si inlocuieste-le cu vase de fonta, email sau inox.

Ai grija ce ruj de buze folosesti, intrucat s-au gasit in unele specimene niveluri foarte mari de plumb, care este neurotoxic, si alege in schimb produse naturale cu pigmenti minerali inofensivi pentru sanatate.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

Scapa de grundurile si vopselurile pe baza de ulei, acestea continand peste 300 de chimicale toxice si in jur de 150 potentiali carcinogeni, fara a pune la socoteala compusii volatili organici (VOC) cu efecte daunatoare asupra sanatatii, si inlocuieste-le cu vopseluri pe baza de apa, cu un continut mult mai redus de VOC.


de Ramona A.

Foto homepage: lzf / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri