11 August 2014 publicat în Sanatate 49 share-uri

Uleiul de masline are intr-adevar calitati nutritionale deosebite. Acest lucru se datoreaza grasimilor mononesaturate pe care le contine, care influenteaza benefic nivelul colesterolului din organism si joaca un rol esential in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Uleiul de masline extravirgin: de ce este atat de bun?

Pentru ca...

... alina durerile! Cercetatorii americani au demonstrat ca uleiul de masline extravirgin are virtuti antiinflamatorii similare cu ale ibuprofenului. Asta s-ar datora unor compusi (olecantali) continuti doar de acest ulei. in practica: ofera familiei tale preparate cu ulei de masline extravirgin si cei care au dureri de cap sau de muschi pot scapa de ele fara medicamente.

... pastreaza memoria. Uleiul de masline are un efect benefic asupra capacitatilor noastre cognitive. Acest fapt se datoreaza faptului ca 80% din continutul sau este reprezentat de acizi grasi. in practica: pune zilnic in mancarea copiilor tai acest ulei si le optimizezi la maximum capacitatile cerebrale.

... stimuleaza tranzitul. Are cineva din familie un tranzit mai lenes? Da-i ulei de masline pe stomacul gol! Acest lucru stimuleaza secretia biliara si are parte de un laxativ natural. Ba chiar previne aparitia calculilor biliari! in practica: in caz de constipatie usoara, o lingura de ulei de masline, pe stomacul gol, dimineata, rezolva problema.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

... echilibreaza diabetul.Da, consumul regulat de ulei de masline previne complicatiile diabetului, prin continutul lui de acizi grasi mononesaturati, numiti si grasimi bune, care favorizeaza scaderea nivelului de zahar din sange. in practica: daca ai diabetici in familie, gateste cat mai mult cu ulei de masline numai mancaruri sanatoase si echilibrate nutritional. si, mai ales, cu putine grasimi.

... are efect antitusiv. Daca mierea poate usura tusea de noapte si siropul de cimbru pe cea uscata, uleiul de masline li se poate alatura, pentru ca si el lupta cu succes impotriva acestei afectiuni. in practica: ai inca un motiv sa-l ai mereu in camara.

... taie apetitul exagerat. Este important sa cunosti acest efect, daca ai in familie copii sau adulti cu probleme de greutate. in practica: uleiul de masline scade poftele necontrolate pentru ceva de rontait oriunde si oricand.

Informatii oferite de Monini care va recomanda Monini Delicato

Foto homepage: Ulei de masline, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri