Virusul Ebola se transmite cu mare usurinta direct prin contact cu sangele infectat, secretii, tesuturi si organe sau fluide corporale ale persoanelor infectate vii sau decedate.

Informare Ministerul Sanatatii

Specialistii de boli infectioase au infirmat infectia cu virusul Ebola in cazul pacientului din Ploiesti transferat la Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei BALS.

„In cursul serii de duminica s-a precizat diagnosticul la pacientul respectiv fiind vorba de malarie. Pacientul a fost transferat la Spitalul Victor Babes de Boli tropicale unde este sub terapie si in momentul de fata evolutia este deocamdata stabila. Lucrurile s-au derulat absolut ca la carte, toata lumea si-a facut treaba asa cum a fost stabilit la nivelul ministerului impreuna cu domnul ministru Banicioiu. Transportul a fost securizat, primirea a fost facuta pe circuit separat, plasarea pacientului s-a facut intr-o arie izolata. Diagnosticul nostru s-a confirmat", a afirmat profesor doctor Adrian Streinu-Cercel.

In aceste zile, Ministerul Sanatatii a revizuit procedurile de monitorizare, supraveghere si control a bolilor transmisibile aplicate in astfel de situatii.

„Persoanele care se intorc in Romania si vin din tari care ar putea sa constituie sau chiar constituie surse ale acestei infectii vor fi informati in scurt timp prin materiale tiparite la intrarea in tara si vor fi indrumati daca este necesar catre sistemul medical. Tratamentul acestor pacienti se va face exclusiv in spitale de boli infectioase. Ministerul Sanatatii analizeaza posibilitatea ca, pe langa Institutul National Matei Bals si alte spitale de boli infectioase din tara care au sectii dedicate si care sunt echipate corespunzator printr-un program al Bancii Mondiale, respectiv Cluj, Timisoara, Iasi sa faca parte din acest sistem”, a declarat conf. dr. Alexandru RAFILA, consilierul ministrului Sanatatii pe probleme de sanatate publica.

INFORMATII importante pentru populatie privind infectarea cu virusul Ebola, furnizate de catre specialistii de boli infectioase ai Institutului National de Boli Transmisibile „Prof. Dr. Matei BALS”:


• Pacientul nu este contagios in perioada de incubatie

• Pacientul devine contagios odata cu aparitia simptomelor

• Virusul Ebola se transmite cu mare usurinta direct prin contact cu:


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului INFORMATII importante pentru populatie privind infectarea cu virusul Ebola.