2 Iulie 2014 publicat în Sanatate 31 share-uri

Desi perceputa ca un subiect greu abordabil si in unele cazuri chiar tabu, igiena intima constituie un ritual de ingrijire esential sanatatii oricarei femei, ce presupune un echilibru intre siguranta, protectie si confort.

Comunicat de presa

Astfel, nu doar regulile de baza pe care ingrijirea intima le presupune sunt importante, ci si greselile pe care aceasta le poate aduce.

Dieta bogata in zahar, carbohidrati si gluten afecteaza sanatatea genitala

Alimentele bogate in zaharuri, grasimi si carbohidrati afecteaza nu doar nivelul glicemic sau colesterolul, ci si sanatatea intima, marind predispozitia infectiilor zonei genitale. Consumul in exces al alimentelor dulci determina cresterea nivelului glucozei din sange, favorizand astfel dezvoltarea ciupercii Candida Albicanis, responsabila pentru aparitia candidozei. In plus, specialistii recomanda si evitarea alimentelor care contin gluten, o proteina care se gaseste in grau, secara si orz. Un nivel ridicat de gluten este adesea corelat cu diverse probleme digestive si mai mult decat atat, acesta inhiba dezvoltarea culturilor probiotice – bacteriile bune care asigura protectia florei vaginale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Foto: Shutterstock.com; corp, femeie, corp feminin

Foto homepage: Shutterstock.com; corp, femeie, corp feminin

Antibioticele – un pericol pentru sanatatea intima

Terapiile cu antibiotice au rolul de a distruge agentii patogeni care creeaza infectii, insa acestea distrug si lactobacilii care asigura protectia florei vaginale, crescand astfel riscul aparitiei de noi infectii. In plus, acestea sunt si cauza scaderii productiei de acid lactic, o alta bariera protectoare a zonei intime. Fluctuatia nivelului de acid lactic din organism determina dezechilibre ale pH-ului florei bacteriene si creste predispozitia instalarii candidozei sau vaginozei bacteriene. Tocmai de aceea, tratamentele cu antibiotice trebuie intotdeauna insotite de o alimentatie bogata in iaurt, pentru a compensa refacerea probioticelor si a acidului lactic din organism.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Atentie in alegerea lenjeriei intime

In alegerea lenjeriei intime nu trebuie sa tineti cont doar de elementul estetic, ci sa va asigurati si ca aceasta asigura protectie si confort. Specialistii avertizeaza in legatura cu lenjeria tip tanga, intrucat aceasta favorizeaza transferul de bacterii de la o zona intima la alta si creste riscul aparitiei infectiilor bacteriene. O alta recomandare este evitarea materialelor sintetice precum lycra sau spandex intrucat nu permit pielii sa respire si creeaza un mediu umed, propice dezvoltarii bacteriilor si ciupercilor in zona intima. In acest sens, cea mai buna alegere ramane lenjeria din bumbac.

Igiena intima dupa relatiile sexuale

In timpul actului sexual, secretiile vaginale pot provoca trecerea bacteriilor la nivelul zonei orificiului urinar si in vezica urinara, ceea ce constituie premisa pentru aparitia cistitei. Astfel, dupa actul sexual, este recomandat sa mergeti la toaleta pentru a urina si a face un dus, pentru a elimina astfel bacteriile care se acumuleaza in vezica urinara sau la nivelul organelor genitale.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Evitarea dusurilor vaginale

Vaginul este un organ foarte complex, care are propriul sistem de curatare prin intermediul secretiilor mucoase. Acestea indeplinesc un dublu rol: atat de igienizare, cat si de protectie a florei vaginale. Din acest motiv, specialistii nu recomanda spalaturile vaginale ca modalitate de ingrjire a zonei intime, intrucat strica echilibrul florei vaginale si modifica pH-ul. Exceptiile sunt cazurile in care, in urma unui consult medical, acestea sunt propuse ca metoda de terapie adjuvanta.

La baza unei igiene intime corecte sta bineinteles si alegerea produselor potrivite, care sa asigure confort, siguranta si protectie.

  • Gama Lady Health de la Ropharma cuprinde produse de ultima generatie, destinate igienei intime a femeilor, cu eficienta clinica demonstrata, fabricate din ingrediente naturale ((aloe vera, extract de arbore de ceai, extract din stuguri, etc) asociate cu filtrat de iaurt probiotic obtinut prin extragerea componentelor bioactive din laptele fermentat.

Avand la baza conceptul de aparare cu ajutorul biotehnologiei de ultima generatie, prin utilizarea filtratului de iaurt probiotic, produsele Lady Health reechilibreaza pH-ul florei vaginale, reduc mirosurile neplacute si protejeaza zona intima de infectii. Produsele Lady Health sunt disponibile in farmaciile din tara si online, pe www.ropharma-healthcare.ro

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri