23 Aprilie 2024 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Majoritatea oamenilor îşi întăresc abilităţile de dezvoltare personală printr-o educaţie continuă. Cu toţii ştim că perseverenţa este unul din atuul de bază pe care trebuie să-l deţii pentru a atinge succesul scontat dar, pe lângă acesta, mai există o serie întreagă de factori.

Fiecare dintre noi îşi doreşte să evolueze în viaţă, atât pe plan personal, cât şi profesional. Suntem atât de dornici de reuşită încât nu de puţine ori pare că uităm să tragem adânc aer în piept şi să ne bucurăm de călătorie. Chiar dacă simţi uneori că stagnezi sau că lucrurile nu se mişcă în direcţia bună, trebuie să ştii că totul este normal.

Înţelegerea şi permanenta îmbunătăţire a abilităţilor personale este cunoscută în ultimii ani drept dezvoltare personală. În acest articol, vom discuta despre cum te poţi ajuta de abilităţile tale pentru a obţine reale performanţe, pe toate planurile:

1.De ce sunt importante abilitățile de dezvoltare personală

Abilitățile de dezvoltare personală îţi permit să creezi planuri strategice şi tactice. Le poţi folosi atât în viaţa profesională, pentru a obţine ascensiunea dorită, cât şi în cea personală. Fie că este vorba despre o relaţie ori despre negocierea preţului unui apartament de vanzare cu 2 camere in Bucuresti pe care ai pus ochii, vei putea observa că aceste abilităţi te vor ajuta în cele mai nebănuite moduri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

2.Care sunt abilităţile importante pentru dezvoltarea ta personală

Atunci când vorbim despre dezvoltare personală privim, inevitabil, spre viitor. Este minunat să te bucuri de abilităţile tale, dar nu uita că, pentru a putea evolua, este nevoie să te preocupi mereu şi de dezvoltarea unor noi abilităţi. Aşadar, noi am selectat pentru tine care sunt cele mai importante abilităţi în dezvoltarea ta personală, iar tu le vei putea identifica pe cele pe care le ai şi te-au ajutat până în acest moment, dar şi pe cele pe care vrei să le dezvolţi:

  • Managerierea timpului: ştim că lucrurile se petrec, adesea, cu o viteză ameţitoare, dar asta începe să devină deja o normalitate. Dat fiind faptul că nu prea ai ce face pentru a încetini ritmul, singura ta opţiune este să-ţi faci această viteză un aliat. Mai exact, învăţând să-ţi gestionezi cât mai bine timpul vei putea rezolva mult mai multe lucruri în decursul unei singure zile.
  • Comunicarea eficientă: atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională, trebuie să ştii să te exprimi cât mai clar. Comunicarea eficientă te ajută să nu laşi loc de interpretări şi, mai ales, te duce mai repede la rezultatul dorit. Fie că este vorba despre solicitarea unei măriri de salariu, fie despre o discuție personală în care consideri că ai fost nedreptăţită, spune lucrurilor pe nume pe un ton adecvat.
  • Adaptabilitatea: viaţa este plină de neprevăzut şi, cu cât înveţi mai repede să iei lucrurile ca atare, fără a te crampona mai mult decât este necesar, cu atât vei putea privi mai clar imaginea de ansamblu. Ai mereu încredere în tine şi vei vedea că, judecând lucrurile cât mai obiectiv, vei putea depăşi orice obstacol.

3.Cum îţi poţi dezvolta abilităţile

Indiferent de obiectivul stabilit pentru a-l putea atinge, ai nevoie de determinare. Iată câţiva paşi pe care îi poţi urma:

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?
  • Înfruntă-ţi temerile: în cele mai multe cazuri, cele mai înfricoșătoare lucruri sunt doar în mintea noastră. Frica te poate împiedica să crești și să progresezi. Cu cât te vei forţa să ieşi din zona de confort, cu atât îţi vei depăşi mai multe temeri;
  • Fii deschisă la feedback: pot exista cazuri în care lucrurile să nu fie chiar aşa cum le vezi tu. Un rol important în viaţa ta îl au prietenii şi familia şi, în astfel de situaţii, cel mai bine este să soliciţi din partea lor un punct de vedere;
  • Ai o atitudine deschisă: nimeni nu s-a născut învăţat şi, prin urmare, mai poţi face şi greşeli. Având o atitudine deschisă, vei putea înţelege care a fost decizia greşită şi cum vei putea rezolva.

Sperăm că acum lucrurile sunt ceva mai clare referitoare la dezvoltarea personală. Lucrează zi de zi la evoluția ta şi vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri