22 Aprilie 2024 publicat în Lifestyle 57 share-uri

"Și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea..."

Ce este, de fapt, moartea? Această întrebare își poate găsi numeroase răspunsuri și poate declanșa, în fiecare dintre noi, anumite frici, mai mici sau mai mari. A lăsat Dumnezeu moartea în viața noastră pentru a sfârși cu totul sub pământ sau a ne înălța spre lumină?

Pierderea cuiva drag te pune față în față cu acest fenomen, iar căutarea unor răspunsuri devine o situație reală din viața oricărei persoane care își dorește, speră, că, la un moment dat, se va reîntâlni cu cei dragi. Când? Nimeni nu știe. Dar speranța că îmbrățișările viitoare vor exista, că vocea celui plecat va fi din nou auzită, că plecarea din această lume nu înseamnă adevăratul sfârșit, ci doar începutul cel cu adevărat, alină sufletele noastre, ale celor care am ales să mai rămânem aici.

„Uitați ce face Dumnezeu cu primăvara, după iarna grea. Acum, imaginați-vă ce poate face Dumnezeu cu sufletul omului după moarte...”, a spus, frumos, părintele paroh Alexandru Lăudat.

Moartea nu este decât eliberarea din acest trup și începerea vieții adevărate a sufletului nostru. Viața de aici nu este decât o pregătire pentru viața veșnică, viața în lumină, la care sperăm cu toții. Acolo unde nu există nici durere, nici suspin, ci doar iubire absolută, neîngrădită. Acolo unde nimic nu mai doare, acolo unde sufletul se bucură și zâmbește, unde conștientizează toată viața de aici și acolo unde a ajuns la sensul vieții – lumina din care venim, lumina spre care plecăm. Lumina este acasă și, oricât de multe drumuri am fi străbătut prin viață, mereu ne vom întoarce ACASĂ.

În memoria bunicului meu, Ovidiu - Justin Vasiloiu. Nu te vom uita niciodată!

Sursă foto - anaterate / Pixabey


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri