Doctorul imunolog Tania Bejan ne sfatuieste ca 60-80% din dieta sa fie constituita din alimente ce contin elemente alcaline si 20-40% din alimente ce contin elemente acide.

Comunicat de presa

O alimentatie saraca in saruri induce deficiente in structurile tesuturilor, in functionarea corecta a proceselor metabolice, dar si o mineralizare insuficienta, care determina aparitia starilor de oboseala, tremurul pleoapelor, putere de concentrare scazuta, iar in cazul celor mici, dezvoltarea insuficienta a oaselor si a vederii.

Acidul si nivelul alcalin sunt masurate pe o scala a pH-ului, astfel ca o crestere a aciditatii determina scaderea pH-ului si instalarea acidozei, in timp ce o crestere a alcalinitatii face ca nivelul ph-ului sa creasca si deci, sa apara alcaloza. In general, nivelul pH-ului sanguin trebuie sa aiba valori intre 7,35-7,45 - usor alcalin. Cel mai la indemana mod de a mentine acest nivel constant este printr-o alimentatie alcalina.

Aceasta ajuta pH-ul sangelui sa se mentina in limitele normale fara prea mult efort si, in acest sens, doctorul imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma, sfatuieste ca 60-80% din dieta sa fie constituita din alimente ce contin elemente alcaline si 20-40% din alimente ce contin elemente acide. Aciditatea excesiva duce la imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele.

Ce alimente alcaline si acide recomanda dr Tania Bejan, specialist Rohparma?

Dieta alcalina:

  • Legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salata verde, patrunjel, usturoi, vinete, conopida, busuioc, coriandru, andive, varza, mazare,chilli, asparagus etc)
  • Fructe ( avocado, lamaie, nuca de cocos proaspata, grepfrut etc )
  • Cereale si leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc)
  • Seminte (migdale, seminte de in, de susan, de floarea soarelui,cocos etc)
  • Ulei (de in, de avocado, de cocos etc)
  • Germeni (de soia, de ridiche, de broccoli, de Quinoa, etc)
  • Verdeata (mladite de grau, de orz, ovaz, pir tarator, coada calului etc)
  • Paine (paine cu germeni, lipie cu drojdie etc)
  • Ceaiuri (negru, alb, verde)

Dieta acida:

  • Carne (vitel, porc, peste, vanat, midii, carnati, slanina etc)
  • Lactate (unt, branza, lapte, zer, frisca, branza de soia)
  • Oua
  • Indulcitori (zaharina, zaharoza, sucraloza, miere, sirop de artar, roscove, sirop de fructoza)
  • Bauturi ( energizante, cafea, ceai negru, pasteurizate, cacao etc)
  • Sosuri ( maioneza, wassabi, mustar, ketchup )

Foto homepage: Dieta alcalina, Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Alimentatia alcalina - doctorul specialist iti spune totul despre ea.