23 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 29 share-uri

Iata o lista cu alimente exceptionale nu doar pentru un regim de viata echilibrat, ci si cu calitati anti stres iesite din comun!

Orez brun

Image © Sxc.hu

Desi avem impresia ca nu poate fi o diferenta prea mare intre orezul brun si cel alb, ne inselam. Daca ne-am obisnui sa consumam doar orez brun (in loc de alb), i-am simti beneficiile in cel mai scurt timp (probabil ca la inceput ar trebui sa ne obisnuim cu gustul sau putin diferit). Boabele de orez brun contin vitamina B din plin, iar aceasta are efecte pozitive uriase asupra sanatatii noastre psihice si fizice. In afara de faptul ca ne ajuta sa ne eliberam de stres, orezul bun ne ofera si necesarul zilnic de carbohidrati, fara sa creasca insa nivelul de zahar din sange.

Cartof dulce

Atunci cand suntem nelinistiti sau stresati, avem tendinta sa cautam alinarea intr-o gustare. Intr-o astfel de situatie, majoritatea dintre noi prefera chips-urile din cartofi. Desi nu realizam constient acest lucru, in spatele acestei alegeri exista o mica logica. Sa renuntam deci la obiceiul de a mai manca chips-uri si sa alegem cartoful dulce in locul lor. Ne va potoli pofta de ceva dulce si ne va hrani organismul cu fibre si beta-caroten care au puterea de a calma starile de stres sau anxietate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Soia

De multe ori, ne putem simti obositi, lipsiti de vitalitate sau chiar stresati deoarece nivelul de proteine din organismul nostru este extrem de scazut. Putem asadar sa ne revitalizam si sa scapam de stres adaugand soia in alimentatia noastra zilnica. Putem adauga pudra de soia in laptem in faina ori putem sa il presaram peste mancarurile pe care le gatim. Consumand des soia ne vom bucura de sanatate si energie, el fiind o importanta sursa de proteina, calciu, magneziu si vitamina B.

Image © Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri