Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din sange.

Daca pana nu demult se credea ca vinul rosul este bun doar pentru prepararea vanatului si pentru a incalzi atmosfera in timpul unei intalniri romantice, specialistii au aratat ca licoarea are si multiple beneficii pentru sanatate.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din sange. Astfel, participantii la cercetare care nu aveau probleme cu nivelul colesterolului si care au consumat suplimente alimentare care aveau la baza vinul rosu au constatat ca nivelul colesterolului LDL - supranumit "colesterolul rau" - a scazut cu aproximativ 9%.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET


Foto homepage: Sxc.hu

//


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Beneficiile vinului rosu: previne cancerul si impiedica ingrasarea.