11 Octombrie 2018 publicat în Psihologie 117 share-uri

Ce poți face concret, pentru a avea o viață de cuplu mai frumoasă și mai împlinită? Dr. Barton Goldsmith sintetizează 10 legi ale iubirii din perspectiva relațiilor de cuplu.

PSIHOLOGIE: Dr. Barton Goldsmith - despre iubirea în cuplu

5.    Dacă nivelul intensității sexuale dintre voi s-a mai stins, vorbiți și aflați cum se simte fiecare în această situație. Este bine dacă sunteți amândoi OK cu acest lucru, dar dacă unul dintre voi are nevoie de mai multă atenție fizică, ar trebui să adresați această problemă. Faptul că unul dintre voi se simte singur și neînțeles șubrezește conexiunea.

6.    Petreceți-vă o seară pe canapea alintându-vă. Puteți să puneți niște muzica pe fundal, dar nu vă uitați la film sau la televizor. Stați îmbrățișați și bucurați-vă de afecțiune. Pentru mulți oameni, alintul este la fel cu a face dragoste.

7.    Puneți preț pe momentele bune petrecute împreună. Când faceți acest lucru, este mult mai dificil ca micile neînțelegeri și greutățile vieții să vă pună în joc relația. Când aveți o legătură puternică, traficul aglomerat poate fi o sursă de amuzament și nu de stres între voi.

Foto: Pexels

Foto homepage: Pexels/ Tim Savage

8.    Acceptă că fiecare își dă silința pentru relație. Când vezi și apreciezi modul cum celălalt contribuie la relație, fără a-i scoate în evidență numai imperfecțiunile, îi demonstrați acestei persoane că este valoroasă în ochii voștri. Să  vă simțiți amândoi acceptați unul în ochii celuilalt vă dă putere și reziliență în momentele dificile.

9.    Nu vă răstiți niciodată la partener. Nu îl jigniți. Când nu vă abțineți să îi spuneți ceva degradant persoanei cu care vă împărțiți viața, nu faceți decât să erodați legătura pe care o aveți unul cu celălat. Nu există absolut niciun motiv pentru care două persoane care se iubesc să nu reușească să treacă peste supărările normale și să găsesacă modalități pozitive și care nu rănesc, pentru a trece peste ele.

10.    Ai încredere că partenerul tău îți este aproape. Da, poate că ai fost dezamăgit/ă în trecut, dar respectul și felul în care vă cunoașteți acum a crescut în timp. Dacă nu aveți încredere unul în celălalt 100% este momentul să începeți să o faceți.

Toate cuplurile trec prin suișuri și coborîșuri. Dar atâta vreme cât învățăm, ne oferim posibilitatea de a merge mai departe cu relațiile noastre, concluzioneaza Barton Goldsmith.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri