10 Octombrie 2018 publicat în Psihologie 61 share-uri

Esther Perel, celebra specialistă în relații de cuplu, a susținut recent un lecture captivant în cadrul festivalului de idei și artă Unfinished 2018.

În sala Auditorium a Muzeului Național de Artă devenită arhiplină datorită popularității sale, Esther Perel și-a magnetizat audiența vorbind despre acel aspect al vieților noastre care ne afectează, fie că vrem să recunoaștem, fie că nu, cel mai tare: relațiile romantice. „Calitatea relațiilor noastre determină calitatea vieților noastre”, este de părere Esther Perel.

Cu o energie debordantă și o inteligență magnetică, pe parcursul a o oră și jumătate, Perel ne-a purtat în cea mai curioasă călătorie, cea a înțelegerii relațiilor romantice: De ce relațiile zilelor noastre sunt atât de diferite? De ce iubirea modernă pare așa de greu de îndeplinit? De ce înșeală oamenii? Cum îi ajutăm pe bărbați să își acceseze vulnerabilitatea? Ce este intimitatea? Cum le împuternicim pe femei? Și… cel mai important, care este limbajul iubirii moderne și cum putem să îl învățăm?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Esther Perel:  Învață CELE 7 VERBE ALE IUBIRII!

Esther Perel ne învață să descifrăm iubirea și mai mult decât atât, ne echipează cu instrumente prin care putem transforma calitatea relațiilor noastre romantice. Ea ne încurajează să învățăm să folosim cele 7 verbe ale iubirii, pentru a fi mai fericiți în cuplu.

Ca și atunci când învățăm limbi străine și punem accentul pe verbele de bază care ne pot ajuta să formăm propoziții și fraze, ar trebui să fim atenți și la verbele de bază pe care trebuie să le folosim în relațiile noastre romantice.

"Ca o persoană care vorbește 9 limbi, mi-am dat seama cât este de important să practic verbele de bază. Când vine vorba despre limbajul iubirii, acestea sunt și primele verbe pe care ni le însușim atunci când învățăm să vorbim. Sunt și principalele verbe pe care trebuie să le folosim în iubire.

Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Cele 7 verbe asupra cărora vreau să vă atrag o atenție specială, sunt acestea: A CERE, A OFERI, A PRIMI, A REFUZA, A ÎMPĂRȚI, A TE JUCA, A DORI.", explică Perel.

Esther Perel vorbește în acest video surprins  în cadrul conferinței de la București (Unfinished, 29 sept. 2018),  despre cele 7 verbe ale iubirii și cum ar trebui să le exersăm, pentru a fi mai fericiți:

(Pentru subtitrare, apasă pe semnul CC.)

"Atunci când învățăm aceste verbe de mici copii, unii dintre noi creștem mai puternici iar alții creștem mai slabi. Noi le includem în fundația mecanismelor noastre de apărare și strategiilor de supraviețuire - creează punctele noastre fote și vulnerabilitățile noastre. Această istorie emoțională se află exprimată și în fizicalitatea sexului. De aceea, obișnuiesc să spun: >.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Toate aceste 7 verbe intră în joc atunci când noi ne confruntăm cu provocările de zi cu zi ale iubirii moderne și atunci când înfruntăm tabuul vechi al infidelității", scrie Esther într-un editorial pe aceeași temă.

Două cărți ale lui Esther Perel sunt traduse și în limba română: bestsellerul Regândirea infidelității și titlul de aclași succes Inteligența erotică.

de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri