Cand factorii stresori iti arunca sistemul nervos in aer, este necesar ca noi sa provocam constient reactii de relaxare, pentru a ne echilibra.

Cum gasesc tehnica de relaxare care este potrivita pentru mine?

Asta este necesar sa urmaresti, ceea ce ti se potriveste mai bine, fata de ceea ce recomanda X si Y. Corpul tau si sistemul tau nervos stiu cel mai bine asta, asa ca primul pas este sa incepi sa le ‘asculti’. Te invit sa cauti ceea ce se potriveste cu stilul tau de viata, ce rezoneaza cu tine, ce te ajuta sa iti intrerupi circuitul uzual al mintii unde se produce stres, si sa incurajezi aceasta reactie de relaxare. Este posibil sa gasesti impreuna cu un terapeut chiar o combinatie de tehnici care de fapt functioneaza cel mai bine pentru tine si iti ofera rezultatele de care ai nevoie.

Studiile clinice sugereaza ca tehnicile de relaxare sunt utile pentru variate tulburari si afectiuni. In cazul anxietatii poate sa fie o abordare complementara terapiei clasice, pentru tulburari ce includ dezechilibru la nivel psihosomatic, atacuri de panica, depresii, pentru recuperarea dupa traume, in cazul gestionarii durerii, ajuta la reducerea tensiunii, in cazul insomniei si tulburarilor de somn.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Voi reveni in curand cu tehnici concrete de relaxare si unde le gasim. Pe curand!

***

Mihaela Iordache este un ambasador pentru sanatate mentala, emotionala si fizica.

Specialist psihologie, clinica, organizationala si psihoterapie, a terminat studiile in Bucuresti si este pasionata de natura umana. Scopul activitatii sale este sa ajute la atingerea potentialului maxim, sa asiste grupuri si echipe sa construiasca relatii puternice. Scrie, danseaza, meditezeaza si calatoreste. Cateva lucruri in care crede:

- Nu merita sa ramai blocat, mai bine muncesti pentru dezvoltarea unei bune stari cu orice implica

- Descopera bucuria si placerea In fecare moment din zi, chiar si in mijlocul haosului si stresului

- Crede in sinteza perspectivei integrative, suntem un intreg, mintea, creierul, corpul si sufletul;

- Crede in practicalitatea psihoterapiei cat si latura ei complementara si ca investitia in propria persoana este cel mai bun lucru pe care cineva il poate face

- Nu exista reteta magica sau pilula care sa te schimbe, e necesar sa te implici

De mai mult de 10 ani, Mihaela studiaza si practica psihologia. A studiat mai multe forme, practicant atat in zona organizationala cat si cea clinica, si s-a oprit la cea care o defineste si se potriveste in practica sa, si anume Psihologia Integrativa. Mihaela face parte din Asociatia Romana de Psihologie Integrativa de 2 ani. Este o abordare complexa de a creste resursele personale pentru a atinge potentialul. Scopul este sa ajut la construirea unei aliante sanatoase intre minte si corp, integrarea strategiilor psihologice, pentru a va sprijini sa gestionati provocarile de zi cu zi si un stil de viata implinit, atat profesional cat si personal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri