Inventatorul pralinelor belgiene la Baneasa Shopping City

Neuhaus, producatorul ciocolatei de lux belgiene, a deschis si in Romania primul magazin la Baneasa Shopping City. Iubitorii de ciocolata se pot bucura acum de o experienta unica, intr-o atmosfera rafinata.

Magazinul ofera o gama larga de sortimente de praline si ambalaje, dintre care asa numitele « balottin » - cutiile inventate in 1915 de Neuhaus. « Colectiile » pe care Neuhaus le-a inventat in timp pot fi gasite acum si in Romania. Astfel, in functie de sezon si de ocaziile de consum, poti alege intre colectiile « Brussels », « Irresistibles » , « Liqueur » sau « City Collection ».

Micul magazin din Baneasa reflecta identitatea Neuhaus si reprezinta o invitatie tentanta la o pauza « dulce » pentru oricine trece prin zona.

Istoria Neuhaus – inventatorul pralinelor

Urmandu-si spiritul intreprinzator, Jean Neuhaus a deschis in 1857 o farmacie in prestigioasa locatie Galerie de la Reine, la doar o aruncatura de bat de Grand Place din Brussels.

Bomboane cu lichior, guimauves (similare cu bezelele) si pastile de ciocolata neagra cu uz medicinal s-au alaturat pe rafturi preparatelor mai traditionale. Pentru ca Jean Nehaus avea in sange maiestria artei de cofetar. Si cum in acele vremuri doctoriile aveau un gust neplacut, el a inceput sa le inveleasca in ciocolata.

Asistat fiind de fiul sau Frederic, si-a dedicat foarte mult timp preparatului si inventatului de noi delicatese pana in punctul in care produsele farmaceutice au inceput usor sa faca loc jeleurilor cu fructe, caramelelor si altor delicii de ciocolata.

In 1912, anul in care Frederic a murit, Jean II, nepotul lui Jean Neuhaus, a avut ideea de a umple ciocolatele cu frisca, gianduja sau caramel : primele bomboane de ciocolata umplute, ‘pralinele’ au fost create!

Succesul a venit imediat pentru aceste rafinate ‘bijuterii’. In schimb, pralinelor le-a urmat o lovitura de geniu in anii ce au urmat. Louise Agostini, sotia lui Jean II, era deranjata sa isi vada pralinele strivite impreuna in pungile de hartie in care erau ambalate. Impreuna cu sotul ei, a inventat un ambalaj de tipul unei cutiute-cadou care a devenit cunoscuta cu numele de’ballotin’, fiind chiar patentata. Pentru prima oara ciocolata a fost ridicata la gradul de cadou de lux!

Ginerele lui Jean, Adelson de Gavre, s-a alaturat afacerii, contribuind mult la faurirea legendei Neuhaus prin continuarea traditiei de a pastra doar cele mai inalte standarde de calitate, perpetuand spiritul inovator, lucru care a ajutat la culegerea roadelor dupa ani de eforturi neobosite.

In 1958, el a creat o serie de praline, extraordinar de bine primite, precum ar fi irezistibila ‘Caprice’ (prajiturica cu nuga, umpluta cu crema de vanilie, invaluita in ciocolata neagra) sau incantatoarea ‘Tentation’ (prajiturica cu nuga umpluta cu ganache de cafea si invelita in ciocolata), in timp ce Suzanne Neuhaus, sotia sa, a adus o nota de rafinament prin parerile ei pertinente in ceea ce privea decorarea si ambalarea pralinelor.

Expansiunea a devenit inevitabila, magazinele outlet s-au inmultit pe teritoriul tarii si in straintate. Astazi, la mai bine de 153 de ani de la inceperea afacerii, traditia inca isi are locul sau la Neuhaus, cu unele retete vechi de 100 de ani , unele praline fiind inca confectionate manual. In calitate de Chocolatier Creator, compania dezvolta noi retete, noi forme si noi gusturi incredibile.

Creativitatea si inovatia sunt prin urmare doua trasaturi fundamentale ale companiei. Know-how-ul productiei de ciocolata si calitatea ireprosabila a ingredientelor sunt punctele forte ale ciocolatelor Neuhaus.

Ingredientul care sta la baza succesului companiei - O adevarata pasiune pentru ciocolata !

Unde gasiti Neuhaus : Magazin Neuhaus, Baneasa Shopping City, Parter, Intrarea Link Mall

Pentru Neuhaus :
Agentia Draftfcb
Ana-Maria Pascaru


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri