10 Februarie 2012 publicat în Moda 79 share-uri

Cea mai frumoasa declaratie de iubire facuta motivelor traditionale romanesti este semnata de catre designerul francez Philippe Guilet. Designerul a lansat in septembrie 2011, o superba colectie haute-couture, inspirata 100% din frumusetea romaneasca si in acelasi timp un proiect pe care il dedica Romaniei.

Colectia Prejudecati cuprinde aproximativ 25 de tinute inspirate din elemente ce apartin patrimoniului cultural romanesc traditional sau modern si Romaniei actuale: de la ia romaneasca la Coloana Infinitului, de la oul de Paste incondeiat pana la cablurile ce impanzesc orasele romanesti. Tinutele sunt inspirate din perioada Tudorilor, lucru care este vizibil in modul cum sunt puse in valoare liniile corpului.

Aproape 50 de artizani din mai multe zone ale tarii au tesut, cusut, tors, sculptat, tricotat, brodat si prelucrat elementele care compun tinutele imaginate de Philippe Guilet, urmand metoda lor traditionala, indicatiile si schitele designerului.

Viziunea artistului francez a reinterpretat in mod creativ si surprinzator in piese Haute Couture, gasind noi forme de expresie pentru covoare maramuresene brodate, sindrile din lemn miniaturale, broderii delicate pe materiale neconventionale, dantele din metal sau margele care infasoara corpul, forme si culori tipice pentru obiecte populare roamanesti.

Imaginatia artistului, patrimoniul ancestral si iscusinta mestesugarilor din diverse sate ale tarii au facut echipa, in colectia 100% Couture, cu talentul si energia tinerilor designeri, artisti, creatori, fotografi, regizori, arhitecti, profesionisti romani care formeaza echipa colectiei.

de Iulia Sima

Foto fr si main: By mikkeell /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri