10 Februarie 2012 publicat în Moda 79 share-uri

Cea mai frumoasa declaratie de iubire facuta motivelor traditionale romanesti este semnata de catre designerul francez Philippe Guilet. Designerul a lansat in septembrie 2011, o superba colectie haute-couture, inspirata 100% din frumusetea romaneasca si in acelasi timp un proiect pe care il dedica Romaniei.

Philippe Guilet, artist si designer francez , a lansat in luna septembrie a anului trecut, una dintre cele mai frumoase colectii de haute-couture, o colectie flatanta la adresa a tot ceea ce inseamna autenticitate si creativitate romaneasca. Philippe Guilet a creat o colectie haute-cuture cu ajurorul artizanilor si artistilor romani. Ii puteti cunoaste pe fiecare in parte intrand pe site-ul de promovare al proiectului 100-100.ro.

De altfel, anul acesta, motivele vestimentare etno romanesti pot fi considerate un trend, deoarece ele se regasesc in discursul creativ al mai multor designeri romani si straini intre care Tom Ford, Adrian Oianu sau Ingrid Vlasov. (in opinia blogului de moda Envy.ro)

Site-ul www.100-100.ro spune frumoasa poveste a proiectului dedicat frumusetilor romanesti: “Philippe Guilet a locuit in Romania timp de patru ani. A calatorit prin tara, a cunoscut oameni diferiti – ca varsta, preocupari, provenienta sociala. A cautat sa inteleaga cultura si istoria tarii care l-a primit cu caldura.

Domnul Philippe Guilet, director artistic al Ambasadei Frantei la Bucuresti, este de asemenea cel care a creat in anul 2008 Festivalul Pasarela, un eveniment de moda care a crescut de la an la an si care isi propune sa continue pentru a definitiva puntea de legatura intre moda romaneasca si cea franceza si de a facilita schimburile de experienta artistica intre cele doua tari.

Romania - 'cultura uluitor de bogata si de actuala'

Philippe Guilet a invatat sa cunoasca Romania pentru ca a privit-o fara prejudecati, cu deschidere, cu creativitate. Artistul francez a descoperit astfel ca Romania are o cultura uluitor de bogata si de actuala; ca artistii romani sunt plini de talent si de energie; ca artizanii romani au maini de aur; ca doua lumi aparent foarte diferite – cea a mestesugarilor iscusiti din satele romanesti si cea a Haute Couture-ului parizian din care provine – se pot valorifica reciproc.

Philippe Guilet si sursele sale de inspiratie:

Designerul care la Paris a lucrat cu Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld si Thierry Mugler s-a lasat inspirat de Romania, de cojoacele bucovinene, de zgardanele maramuresene, de romani si de romance, de motive culturale si de traditii romanesti. Asa a avut ideea de a realiza o colectie 100% Couture, 100% moderna, 100% romaneasca cu artizani si artisti romani“.

Couture francez si traditie romaneasca

Philippe Guilet a imbinat Couture-ul francez, modern si sofisticat cu traditiile romanesti, autentice si ancestrale, intr-o colectie unica pe care a denumit-o "Prejudecati".

Odata cu piesele haute-cuture create de Philippe Guilet impreuna cu echipa de creativi romani – artizani si designeri - a luat nastere si proiectul 100% - un proiect cultural ce pune in valoare Romania si patrimoniul sau cultural, transpunand in limbaj modern, elemente culturale, traditii si mestesuguri romanesti.

Aceasta este unul dintre cele mai frumoase dialoguri culturale intre Romania si Franta, amintind de traditionala legatura care exista intre spiritul galant francez si creativitatea romaneasca. Ne amintim cum mari personalitati romanesti ca Brancusi si Ionescu si-au desfasurat energia creatoare in spatiul francofon.

Philippe Guilet a creat o colectie despre o alta fata a Romaniei

Philippe Guilet a creat o noua punte de legatura intre aceste doua lumi, iar demersul sau este si unul de promovare a Romaniei si a valorilor sale. Este un proiect care vorbeste lumii despre „o alta fata a Romaniei, frumoasa, autentica, moderna, activa, bogata in resurse si valori creative, cu oameni plini de energie si talent, indiferent de varsta”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri