17 Noiembrie 2011 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Despre primii pasi in deschiderea restaurantului Market 8 din Capitala, creatoarea isi aminteste ca totul a pornit de la inclinatia ei fata de arta culinara. Exista de fapt 8 concepte care fac o legatura intre moda si gastronomie.

“Sunt pasionata de gatit si in acelasi timp, o mare gurmanda. Sunt un om al gustului si al frumosului, iar frumosul poate fi regasit in orice. Asa cum te poti exprima in creatia vestimentara, o poti face si in zona de restaurante, doar ca imbraci un spatiu si compui o “creatie” gastronomica. E vorba tot de proportie, culoare si un altfel de gust”, a spus Arapu.

Initial, restaurantul s-a deschis in Centrul Vechi al Capitalei, dar din 2010 a fost mutat in zona Dorobanti.
“Restaurantul Market 8 a fost lansat in 2004, in centrul istoric, din dorinta de a aduce ceva nou pe piata la momentul respectiv, pentru ca Market 8 a fost primul concept store/restaurant din Bucuresti. Acum Market 8 are de un an de zile o noua locatie in zona Dorobanti”, a precizat creatoarea de moda.

Secretul celor 8 concepte de la baza restaurantului

Intrebata de unde provine numele localului si mai ales, ce inseamna cifra 8, avand in vedere ca nu reprezinta numarul strazii unde a redeschis restaurantul, Venera Arapu a mentionat importanta celor 8 concepte dupa care s-a ghidat inca de la inceput: Fusion cuisine, Fashion, Interior design, Talent support, Vintage, Antiques, Contemporary si Events.

Fashion, Vintage – Printre obiectele care imbogatesc spatiul Market 8 se regasesc si creatiile mele vestimentare. De asemenea, cu ocazia unor evenimente speciale, oaspetii Market 8 vor putea descoperi si achizitiona imbracaminte si accesorii vintage.

Interior design - Eclectismul amenajarii este un factor inedit, care atrage prin coloristica, forma, ingeniozitate si surpriza, multe dintre piese fiind obiecte reconditionate carora li s-a dat o noua viata. Nimic nu este intamplator: clasicul si modernul fuzioneaza perfect, aceasta fiind trasatura dominanta a lucrarilor mele de amenajari de interior .

Talent support - Din 2010, sunt conferentiar la sectia de Moda a Universitatii de Arta din Bucuresti. Din dorinta de a oferi stagii de practica studentilor, am pus la dispozitia lor atelierul de creatie in care ideile pot prinde viata. Scopul final al acestei initiative este de a oferi promovare si vizibilitate in spatiul public tuturor tinerilor talentati si la inceput de drum. Fiind un spatiu al artei, Market 8 ii sprijina pe tinerii artisti, expunand catre vanzare creatiile acestora.

Antiques - Multe din piesele de mobilier Market 8, descoperite in targurile de antichitati din Bucuresti si Paris, sunt reconditionate si insufletite cu o noua viata, putand fi si achizitionate.

*** Aflati toate secretele Venerei Arapu din articolul scris de catre colegii de la Wall-Street.ro: Venera Arapu, in bucatarie: Cum fac 8 concepte legatura intre moda si gastronomie?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri