Oamenii-rau isi urmeaza propria curgere. Curgerea lor este ceea ce sunt, ceea ce ii reprezinta cel mai bine, ceea ce le defineste sufletul si le contureaza existenta. Oamenii-Tel nu vor sa curga. Vor sa simta pamantul, drumul sub picioare. Earl Nightingale este cel care descrie pentru prima oara termenii de "oameni rau" si "oameni-destinatie".

sau... DRUMUL?

Altii dintre noi, poate ca cei mai multi dintre noi, aleg in schimb drumul… Oamenii-Tel nu vor sa curga. Vor sa simta pamantul, drumul sub picioare. Drumul le inspira speranta, siguranta. Merg pe drumul care ii inspira sa fie ceea ce sunt. Drumul e stabil, sprijina, aduce ratiune, sens si echilibru vietii. Drumul are si el praf. Are obstacole. Nu este intotdeauna luminat de stele si neted ca pantecul mamei. Oamenii-tel orbecaiesc si ei pe drum. Drumul ii aduce acolo unde isi doresc, acolo unde spera, acolo unde se simt in siguranta. Unii dintre noi se mai abat de la drum, insa in final se intorc la drumul pe care trebuie sa il urmeze.

Unii dintre noi stiu care este destinatia la care trebuie sa ajunga. Unii traiesc pentru a-si atinge telurile, obiectivele, visurile, pentru a ajunge la destinatia. Unii au un scop solid, real, o destinatie anume. Scopul le aduce frumusete. Scopul ii face sa se schimbe. Scopul ii maturizeaza. Scopul le aduce evolutia. Scopul le aduce fericirea. A-ti sti scopul uneori si a-l urma iti poate aduce implinirea. Care este rostul scopului si de ce il urmeaza acesti oameni cu atata frenezie? “Cea mai importanta parte a scopului este pur si simplu de a avea un scop. Scopul scopului este acela de a ne motiva, de a ne face mai buni si de a ne impinge catre o viata si o lume mai buna”, se arata pe site-ul escapingthe9to5.com .

Cine sunt Oamenii-Tel?

“Cei mai multi dintre noi sunt familiarizati cu oamenii-destinatie sau oamenii-tel. Ei sunt cei care iau un pix si o foaie de hartie in mana si incep sa isi noteze obiectivele si intervalele de timp in care trebuie sa le duca spre realizare. Ei sunt cei care, odata ce isi astern alb pe negru obiectivele, se concentreaza asupra implinirii si le implinesc unul dupa unul... Prin proiectarea unei harti a realizarilor viitoare, oamenii-tel isi stimuleaza si incurajeaza mintile lor creative inspre atingerea acelor obiective. Ulterior, subconstientul lor va lucra asupra acestor idei si perceptii, ajutandu-i sa isi indeplineasca telurile.” (Stephen M. Shapiro in cartea “Goal-Free Living: How to Have the Life You Want NOW!)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri