9 Noiembrie 2011 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Aptitudinea este definita de dictionar ca fiind "insusirea psihica individuala care conditioneaza indeplinirea in bune conditii a unei munci, a unei actiuni; aplicatie, inclinatie, dar".

Vointa este o "functie psihica caracterizata prin orientarea constienta a omului spre realizarea unor scopuri si prin efortul depus pentru atingerea lor. Trasatura de caracter manifestata prin decizie ferma si perseverenta in invingerea piedicilor, greutatilor, incurcaturilor de orice fel."

Ramane de vazut care este calea pe care vrea sa paseasca copilul tau atunci cand isi alege meseria pe care o va practica o viata intreaga. Fie simte o atractie deosebita catre o anume meserie care izvoraste din pasiunea lui pentru ceva, fie se indragosteste de o meserie intr-atat de mult incat o urmeaza indiferent de cate piedici i se ridica pe parcurs sau cat de putin il ajuta aptitudinile si inclinatiile sale. Nici una dintre variantele expuse nu este gresita, insa de cele mai multe ori ele se impletesc in rezultatul final. Asadar, de foarte putine ori avem de-a face cu o alegere tip aptitudine sau tip vointa, in stare pura.

De cele mai multe ori copilul manifesta o anumita inclinatie, un talent, o aptitudine, apoi se indragosteste de meseria care i-ar pune in valoare acest talent si i-ar permite zi de zi sa-si foloseasca aceasta aptitudine si sa o perfectioneze.

Rolul parintilor este in acest caz acela de a-l ajuta pe copil sa isi descopere abilitatile si talentele, sa descopere ceea ce ii place sa faca si sa-l incurajeze in activitatea respectiva. De asemenea, trebuie cultivate atat aptitudinile cat si vointa, inca de la o varsta frageda, pentru ca acestea sunt esentiale in viata adultului si sunt mult mai greu de dobandit la maturitate.

Toate acestea se construiesc in timp si se lucreaza “cu materialul clientului” cum se spune, ceea ce inseamna ca ceea ce e potrivit pentru un copil se poate dovedi complet inadecvat in cazul altuia. De aceea, este foarte important sa ne cunoastem copiii, sa le dedicam atentia pentru ca anii de inceput sunt foarte importanti in dezvoltarea lor personala, dar si in formarea necesara profesiei de mai tarziu.

Pe langa sprijinul moral putem sa le oferim si un sprijin mai concret, financiar. Este vorba despre renta Magister de la BCR Asigurari de Viata care iti permite sa economisesti de azi pentru viitorul de maine al copilului tau.

Suma pe care o stabilesti acum ii va oferi copilului tau sansa sa aiba un viitor plin de PERSPECTIVE. El va decide la varsta maturitatii cum va folosi banii, daca vrea sa ii investeasca in continuarea studiilor sau intr-o initiativa antreprenoriala proprie.

Alege renta Magister si ofera-i un viitor mai sigur! Urmareste in continuare 50 de povesti de succes si convinge-te de importanta unui viitor plin de perspective!

Informeaza-te, implica-te, actioneaza!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri