Oamenii-rau isi urmeaza propria curgere. Curgerea lor este ceea ce sunt, ceea ce ii reprezinta cel mai bine, ceea ce le defineste sufletul si le contureaza existenta. Oamenii-Tel nu vor sa curga. Vor sa simta pamantul, drumul sub picioare. Earl Nightingale este cel care descrie pentru prima oara termenii de "oameni rau" si "oameni-destinatie".


… sau doar pasageri in calatoria vietii?

Nu spune nimeni ca drumul este prea sigur. Nu spune nimeni ca raul este prea mobil. Nu spune nimeni ca raul este calea gresita, ca drumul este calea cea mai potrivita. Ca drumul este rau. Ca raul este bun. Indiferent ca alegem drumul, indiferent ca suntem raul, ne aflam cu totii in calatoria cea mai potrivita pe care o numim viata. Daca stii cum sa o traiesti, viata inseamna implinire. “Ceea ce este de importanta primordiala in viata ta va fi sursa securitatii, a intelepciunii, a puterii, a indrumarii”. (Stephen Covey). Urmeaza acel ceva.

Exista si o alta categorie, a oamenilor care nu au un tel anume. Iata cum ii descrie Stephen M. Shapiro in "Goal-Free Living: How to Have the Life You Want NOW!":

“Oamenii lipsiti de obiective sunt oamenii care traiesc mai degraba din experienta decat din realizari. Acesti oameni se lasa purtati si condusi de pasiune. Oamenii lipsiti de tel nu traiesc neaparat o viata eliberata de orice obiectiv sau tel. Viata lor nu este neaparat lipsita de idealuri. Ei traiesc din ghemul de teluri care insfaca atat de multi oameni. Ei traiesc in fiecare moment prin prisma experientei. Traiesc o viata facuta dupa propria schita, nu o viata in care societatea le spune cum sa o traiasca. Apreciaza ceea ce sunt astazi si evita sa isi faci griji in privinta viitorului”.

Acesta este site-ul dedicat lui Earl Nightingale, cel care a definit si explicat pentru prima oara termenii de 'oameni-rau' si 'oameni-tel': https://earlnightingale.com/.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri