13 Mai 2024 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Anxietatea poate fi o călătorie dificilă și uneori copleșitoare, dar există modalități de a ne ridica și de a ne încuraja în acele momente. Una dintre aceste modalități este recurgerea la mantre, cuvinte sau fraze scurte, dar puternice, care ne pot ajuta să ne recentrăm și să ne găsim liniștea interioară.

1. "Respir profund și liber."

Respirația profundă este un instrument puternic în lupta împotriva anxietății. Atunci când te simți copleșit de gânduri sau emoții negative, acordă-ți câteva momente pentru a te concentra asupra respirației tale. Inspira adânc, simțind cum aerul umple plămânii, și apoi expiră încet, eliberând tot stresul și tensiunea din corpul tău. Repetând această mantră și practicând respirația conștientă, vei reuși să îți calmezi mintea și să te eliberezi de anxietate.

2. "Sunt puternic și capabil să depășesc orice obstacol."

Această mantră îți amintește că ești mai puternic decât îți dai seama și că ai resursele necesare pentru a face față oricăror provocări. Atunci când simți că anxietatea începe să te copleșească, repetă această frază pentru a-ți întări încrederea în tine însuți. Poți să o spui cu voce tare sau să o repeți în mintea ta, dar important este să îți amintești că ești mai puternic decât crezi și că ai capacitatea de a depăși orice obstacol care îți apare în cale.

3. "Fiecare zi este o nouă șansă de a începe din nou."

Anxietatea poate adesea să ne facă să ne simțim copleșiți și descurajați, dar această mantră ne amintește că fiecare zi este oportunitatea de a începe din nou. Indiferent cât de dificilă a fost ziua anterioară sau cât de copleșitoare par problemele, fiecare nouă zi este o șansă de a face schimbări pozitive și de a progresa pe drumul nostru. Repetând această frază în fiecare dimineață, îți vei începe ziua cu un sentiment de optimism și speranță.

4. "Sunt recunoscător pentru fiecare respirație și pentru fiecare moment de pace."

Anxietatea ne poate face să ne concentrăm prea mult asupra viitorului sau asupra trecutului, ignorând adesea frumusețea și liniștea prezentului. Această mantră ne amintește să fim recunoscători pentru fiecare clipă de liniște și pentru fiecare respirație adâncă pe care o luăm. Recunoașterea și aprecierea acestor momente de pace ne pot ajuta să ne regăsim echilibrul și să ne îndepărtăm de anxietate.

5. "Eu sunt suficient așa cum sunt."

Adesea, anxietatea poate fi alimentată de sentimentul că nu suntem suficient de buni sau că nu facem față așteptărilor celor din jur. Această mantră ne amintește că suntem suficienți așa cum suntem și că merităm să ne acordăm iubire și acceptare de sine. În momentele în care anxietatea încearcă să ne facă să ne simțim nesiguri sau nevrednici, repetarea acestei fraze ne poate ajuta să ne recâștigăm încrederea în noi înșine și să ne amintim de propria noastră valoare.

Sursă foto - lavnatalia, Vika_Glitter / Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri