Activitatea unei firme de demolări poate fi încadrată fără probleme la „categoria grea”, fiind vorba de o muncă ce presupune mult efort și utilizarea unor echipamente de mare putere.

Există mai multe metode de demolare, folosite în funcție de tipul clădirii care urmează să fie pusă la pământ, însă niciuna din aceste metode nu poate fi pusă în aplicare cu mâinile goale.

Dacă vrei să-ți deschizi și tu o firmă de demolări sau pur și simplu ești doar curios, îți facem o trecere în revistă a celor mai importante echipamente folosite în acest domeniu.

Ciocan demolator

Demolarea unei clădiri presupune printre altele și spargerea unor pereți din beton, a stâlpilor de susținere sau a planșeelor din beton. Pentru acest tip de activități sunt folosite mai multe modele de ciocane demolatoare (picamere). Denumirea de picamer vine din limba engleză și se referă la o combinație între târnăcop și ciocan - foarte sugestivă pentru un astfel de echipament.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cererea de materiale vitale pentru copii a ajuns la un maxim istoric, în timp ce UNICEF marchează 60 de ani de operațiuni la Centrul din Copenhaga Peste o tonă de haine și peste 400 de ghiozdane complet echipate cu rechizite, în prima etapă a campaniei ,,Școala fără pauză” derulată de Băneasa Shopping City și Asociația Banca de Bine O echipă de elevi strânge bani pentru echiparea laboratoarelor de robotică din liceele românești

Picamerele folosite în demolări sunt de obicei de mare putere, putându-le fi atașate diferite tipuri de dălți în funcție de operațiunea efectuată.

Motocompresor

Picamerul de care tocmai am vorbit, precum și alte echipamente pe bază de aer comprimat nu pot funcționa de sine stătător, fiind nevoie de un compresor la care să fie conectate.

Compresorul este un dispozitiv care produce aer comprimat și permite utilizarea acestuia ca sursă de energie pentru astfel de echipamente. Când ne referim la motocompresor, vorbim de un compresor acționat de un motor termic, alimentat cu combustibil.

Acest fapt îl face să nu fie dependent de o sursă de alimentare așa cum se întâmplă în cazul compresoarelor electrice. De aceea motocompresorul este folosit cu precădere pe șantiere, inclusiv pe cele de demolări.

De ce avem nevoie atunci când plecăm pe munte? Dr. Tarek Nazer îți spune tot ce trebuie să știi despre sporturile de iarnă și eventualele accidentări la schi Cum te apuci din nou de sport după o accidentare

Excavator cu braț hidraulic

Escavatorul este un utilaj complex, care poate fi folosit le o serie de alte operațiuni, în afară de efectuarea de săpături. Acesta este echipat cu un braț hidraulic, în capătul căruia pot fi atașate diferite echipamente.

Astfel, în locul cupei poate fi montat un picamer hidraulic, care va fi astfel mânuit din cabina escavatorului. Datorită brațului flexibil, pot fi efectuate operațiuni mai complexe, precum și lucrări în zone cu risc sporit de accidente.

De asemenea, prin intermediul unui excavator poate fi folosită și o foarfecă hidraulică – un alt echipament indispensabil în demolări. Foarfeca hidraulică taie structurile cu armături din fier beton, țevi, plase metalice și orice alte materiale dure, care nu pot fi sparte cu ciocanul demolator. De asemenea cu o foarfecă hidraulică atașată brațului unui excavator pot fi dislocate sau mărunțite bucăți de zid, pentru a putea fi încărcare mai ușor în remorci.

Vedetele au sărbătorit 1 an de Zenessity Beauty Center Principiile de bază ale mașinii CNC Cu gândul la vară. Ritualuri de frumusețe care te pregătesc din timp pentru sezonul estival.

Astfel, cu ajutorul unui excavator cu braț hidraulic pot fi demolate cu ușurință clădiri cu înălțimea de până în 20 de metri.

Bilă pentru demolări

Acesta este un alt echipament, folosit în general pentru demolarea rapidă a clădirilor mai înalte. Demolarea cu ajutorul bilei poate fi făcută în două moduri, respectiv prin cădere de la înălțime sau prin lovire din lateral.

Bila metalică în greutate de câteva sute de kilograme sau chiar mai mult este suspendată cu un cablu rezistent, de brațul unei macarale. După caz, aceasta este ridicată și coborâtă cu viteză maximă peste clădirea care trebuie demolată, sau este balansată cu brațul macaralei, lovind cu putere zidurile clădirii.

Buldozer

Un astfel de utilaj poate pune ușor la pământ structurile din materiale mai ușoare cum ar fi construcțiile din tablă sau lemn. De asemenea, buldozerul face față cu brio și pereților din cărămidă, cu condiția să nu fie vorba de construcții prea înalte.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului Brandul 4F a deschis cel mai nou concept de magazin flagship în Mega Mall București

Nu în ultimul rând, un astfel de utilaj este util și pentru curățarea terenului după finalizarea operațiunilor de demolare.

Având la dispoziție toate aceste echipamente, poți fi sigur că nimic nu va rămâne în picioare în urma unei echipe de demolare formate din profesioniști.

Sursa foto: Photo by kerry rawlinson on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri