Având la dispoziție atât de multe modele de cauciuri disponibile online, alegerea celor potrivite pentru mașina ta poate deveni mai dificilă decât ai fi crezut inițial. Criteriile de care trebuie să ții cont în acest proces vizează o mulțime de aspecte esențiale, nu doar factorul de sezonalitate.

De aceea, te vom ajuta astăzi să înțelegi cum trebuie alese cauciucurile potrivite pentru mașina pe care o conduci, astfel încât să achiziționezi un set pe care să știi că te poți baza fără probleme, indiferent de vreme sau de condițiile întâlnite in trafic.

Vremea de afară

Dacă îți dorești să respecți legea (mai ales în timpul iernii), dar și să te bucuri de drumuri realizate în condiții de siguranță și confort, știi bine că trebuie să alegi anvelopele în funcție de sezon:

Anvelope de vară - utilizate pentru temperaturi ce depășesc pragul termic de 7°C; ideale pentru condiții de trafic pe drum uscat, dar și pentru șosele acoperite cu o peliculă fină de apă; datorită structurii, se comportă mult mai bine decât cele de iarna la temperaturi de peste 30°, asigurând vara tracțiune excelentă, timpi reduși de frânare și o aderență optimă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Anvelope de iarnă - sunt obligatorii pentru perioadele în care se preconizează ninsori, dar și pentru intervalele de timp de-a lungul cărora mediile coboară sub pragul de 7°C; asigură tracțiune optimă și aderență foarte bună pe drumuri acoperite cu un anumit nivel de zăpadă, cât și pe porțiuni de drum în pantă, acoperite cu pietriș sau vegetație umedă; chiar și la temperaturi ce coboară cu mult sub 0°C, oferă timpi reduși de frânare, prin păstrarea proprietăților.

Anvelope all season - concepute astfel încât să poată fi utilizate indiferent de condițiile meteo, aceste anvelope se comportă satisfăcător atât vara, cât și iarna, însă nu asigura aceleași beneficii ca cele dedicate unui anumit sezon; dacă locuiești într-o regiune cu ierni aspre sau veri caniculare, nu sunt produsele recomandate pentru mașina ta.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Stilul propriu de condus

Dacă îți place să testezi limitele autoturismului tău într-un cadru organizat (ex: circuite închise traficului), optează pentru cauciucuri ce garantează un nivel de aderență cât mai ridicat, la momentul realizării unui viraj.

Acestea sunt mai costisitoare decât cele utilizate în traficul din oraș, însă îți permit să te bucuri de pasiunea ta. Pentru călătorii de weekend în afara localității, sau pentru deplasări zilnice pe ruta acasă-birou și retur, poți opta pentru un set de cauciucuri cu funcții standard.

Recomandările producătorului

Alege cauciucuri si jante potrivite pentru masina ta, ale căror funcții sunt conforme cu recomandările producătorului. Poți găsi în cartea tehnică detalii despre valorile celor mai bune dimensiuni pentru modelul pe care îl conduci.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Zgomotul exterior la rulare

Simbolul asociat nivelului de zgomot exterior la rulare este reprezentat de o anvelopă, un difuzor și un număr de linii în dreapta acestuia:

  • 3 linii - nivelul maxim de zgomot exterior admis de lege, în timpul rulării pe drum;
  • 2 linii - nivel mediu al zgomotului exterior, produs în timpul rulării;
  • 1 linie - cel mai redus nivel de zgomot exterior, produs în timpul rulării pe drum.

Gradul de rezistență la rulare

Orice set de anvelope dedicat comercializării trebuie să fie însoțit de un indice, care arată gradul de rezistență la rulare, sau cu alte cuvinte, economiile de carburant realizate, în cazul utilizării produselor respective.

Acesta este inclus pe o scară de la A la G, similară cu cea regăsită pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice. Anvelopele din clasa A asigură cel mai redus consum energetic, în timp ce produsele din clasa G sunt cele mai puțin eficiente, din acest punct de vedere.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Indicele de încărcare

Aceste criteriu este unul deosebit de important pentru alegerea ta, deoarece cauciucurile ideale trebuie să suporte greutatea mașinii și a pasagerilor, păstrându-și în același timp proprietățile din fabrică. Asigură-te că indicele de încărcare are o valoare cât mai ridicată.

Evident, costul de achiziție pentru un astfel de set este pe măsura calității oferite. Dacă alegi un produs cu indicele de încărcare mic, dar cu un preț mai convenabil, stabilitatea și controlul mașinii în viraje vor fi afectate, mai ales atunci când va fi ocupată la capacitate maximă.

Ține cont de aceste criterii și alege cele mai potrivite cauciucuri pentru mașina ta!

Foto: George Rudy /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri