Tăierea și vindecarea Cordonului Eteric - Firul energetic invizibil care leagă două persoane

14 August 2020 publicat în Lifestyle 8766 share-uri

Cum te eliberezi de un cordon eteric care îți aduce suferință și sentimente negative, împiedicându-te să te deschizi către legături eterice înfloritoare și noi oportunități de viață?

Cum să tai cordonul energetic cu o emoție negativă, nu și cu persoana în sine

Nu putini sunt copiii care preiau anxietatile părinților, chiar și la vârste înainte, și între noi și anxietatile ceorlalti se poate crea un astfel de cordon energetic. Din prea multă iubire, inconștient sau subconștient, unii dintre noi au tendința de a prelua emoțiile persoanelor iubite, chiar și pe cele negative. Spre exemplu, în cazul în care o persoană din familie se confruntă cu sentimente de anxietate sau diverse frici, din prea multă iubire sau apropiere sau pur și simplu fiindcă suntem ființe emoționale și conectați unii cu ceilalți, unii dintre noi mai empatici decât alții, în loc să ne menținem pe noi înșine în echilibru emoțional și să tragem persoana noastră iubită în zona noastră alba, vom fi noi trași în zona sa gri, preluându-i emoțiile și trăirile.

Nu este indicat să facem acest lucru, iar a avea relații sănătoase cu cei cu care împărtășim și o legătură familială sau sufletească este aproape vital. Nici nu îi putem ajuta în vreun fel pe ceilalți daca le preluam emoțiile negative, ci din contra, doar ne vom încărcă pe noi mai mult.

Foto: By Kharaim Pavlo /Shutterstock

Iată o tehnică la care Dr. Judith Orloff, psihiatru și autoare a mai multor cărți precum “Emotional freedom” sau “The Empath’s Survival Guide: Life Strategies for Sensitive People”, ne sugerează să apelam atunci când simțim că suntem prea conectați la starea fizică sau emoțională a cuiva. Este o exercițiu de vizualizare care ne învață să nu mai absorbim emoțiile negative ale celorlalți, nici pe ale celor dragi, să îi iubim în continuare, dar fără să ne lăsam epuizați de emoțiile lor excesive.

În plus, a tăia cordonul eteric față de o emoție (resimțită față de cineva din familie sau un prieten apropiat) nu înseamnă că ne vom despărți de persoana respectiva sau că nu o mai iubim, înseamnă că ne eliberam pur și simplu de aspectele disfuncționale și nesănătoase ale relației respective și că o infuzam cu un alt tip de energie.

Psihiatrul ne sugerează să vizualizam un cordon de lumină care pornește din zona mediană a propriului corp și anume din abdomen și se prelungește până în zona mediană a corpului persoanei respective, în zona ombilicului. Apoi, cu iubire, în gând sau cu voce tare să stabilim intenția de a tăia cordonul cu durerea sau neliniștea persoanei, fară a afecta în vreun fel conexiunea cu persoana respectivă în totalitatea ei. Pasul următor, spune dr Judith Orloff, presupune vizualizarea unei perechi de foarfece cu care vom tăia coarda dintre noi și acel aspect al persoanei de care vrem să ne îndepărtam. 

Foto fr si main: By blackboard1965 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri