5 Martie 2020 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Nelipsită de la orice eveniment festiv, rafinată și efervescentă, șampania este, de cele mai multe ori, asociată clipelor de bucurie și răsfăț.

Acum putem să ne bucurăm de minunata băutură franțuzească și pentru a rămâne în formă și chiar pentru a deveni și mai frumoase. Consumată cu moderație, șampania are efecte benefice asupra organismului, care au fost dovedite științific. Înainte de a pune o sticlă la rece, iată care sunt cinci dintre cele mai surprinzătoare:   

Este o băutură săracă în calorii

Un pahar de șampanie brută seacă are doar 95 de calorii, în timp ce un pahar de vin roșu sau alb conține între 135 și 200 de calorii. Așadar, șampania poate fi prietena siluetei tale. Chiar dacă ești la dietă, te poți delecta, din când în când, cu un pahar de șampanie. În plus, cine poate rezista unui încântător Moet? Mai mult decât atât, această băutură stimulează digestia și secreția salivară, datorită acidității sale. Tocmai de aceea, este recomandat să o bei ca aperitiv, la începutul mesei, nu la sfârșit. Servită prea rece, la desert, poate avea efectul contrar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

De asemenea, în mod paradoxal, șampania te poate ajuta ca, pe termen lung, să bei mai puțin. S-a demonstrat științific faptul că băuturile efervescente sunt absorbite mai lent de organism și dau mai rapid senzația de sațietate. Drept dovadă, există chiar și diete cu șampanie.

Are efecte benefice pentru ten și piele

Poate nu o să crezi, dar șampania te poate ajuta să ai un ten strălucitor. Această băutură are proprietăți detoxifiante, antibacteriene și antioxidante, iar acidul tartric pe care îl conține ajută la uniformizarea culorii tenului. Nu este de mirare că, pe piața din Franța, țara de origine a șampaniei, pe lângă numeroase game de cosmetice pe bază de viță de vie, struguri și vin, acum se găsesc produse de înfrumusețare și pe bază de șampanie. Nu te sfătuim încă să îți înlocuiești crema de zi cu un pahar de șampanie, dar poate ar fi o idee bună să o introduci pe lista răsfățurilor de care te bucuri, din când în când.

Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

De asemenea, șampania te poate ajuta în lupta cu celulita. O cupă de șampanie pe zi îți va activa circulația limfatică, efect ce se va traduce prin mai puține probleme cu retenția de apă și o piele mai  suplă.

Face bine inimii și creierului

Asemenea vinului roșu sau alb, șampania este benefică pentru inimă, datorită antioxidanților care protejează vasele de sânge, reduc colesterolul rău și previn formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, consumată cu moderație, reduce riscul apariției bolilor de inimă și al producerii accidentelor vasculare cerebrale. Totodată, conform concluziilor unui studiu efectuat pe șoareci, de către cercetătorii de la Universitatea Reading din Marea Britanie, consumul de până la trei pahare de șampanie pe săptămână poate ajuta la menținerea sănătății creierului.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Principiile de bază ale mașinii CNC Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Este un tonic general

Numeroase studii au demonstrat proprietățile terapeutice ale acestei băuturi. Astfel, consumată în cantități moderate, șampania are un puternic efect euforizant, în special datorită dioxidului de carbon pe care îl conține, care potențează efectul similar al alcoolului. Este, de asemenea, un tonic general, care ajută la combaterea oboselii şi la creşterea libidoului.

Pe de altă parte, șampania, la fel ca ceaiul verde este o băutură bogată în polifenoli, antioxidanți a căror principală acțiune este prevenirea îmbătrânirii premature a  celulelor din organism.

Este un antibacterian puternic

Este suficient să-ți spunem că la începutul secolului 20, francezii foloseau șampania pentru a lupta împotriva holerei, pentru a înțelege în ce fel această băutură poate acționa ca un antibacterian. Din fericire, în prezent nu ne mai confruntăm cu astfel de epidemii, dar rămâne dovedit științific faptul că, datorită acidității sale, spumantul franțuzesc este capabil să ucidă bacterii precum stafilococii sau pneumococii. Cu siguranță, asta va da un alt sens momentului în care ridici cupa de șampanie ca să spui „Sănătate!”.

Indiferent dacă vrei să ai un ten mai luminos, să scapi de retenția de apă sau să combați colesterolul rău, nu uita să bei un pahar de șampanie ca să te sărbătorești pe tine însăți. Exact așa cum ești!

Sursa foto: By Andrii Kobryn /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri