Descoperă cum își planifică excursiile călătoarele din România, pe ce preferă să-și consume bugetul de vacanță și dacă își propun o detoxifiere digitală sau continuă să fie conectate prin intermediul social media.

Comunicat de presă

Astăzi, femeile din întreaga lume sunt mai încurajate să călătorească și să deschidă lumea în felul lor. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a efectuat un sondaj pentru a afla mai multe despre cum își planifică excursiile călătoarele din România, pe ce preferă să-și consume bugetul de vacanță și dacă își propun o detoxifiere digitală sau continuă să fie conectate prin intermediul social media. Momentul acestor discuții este mai mult decât prielnic, Ziua Internațională a Femeii fiind atât de aproape.

Relaxare pe plajă: 63% dintre femei își doresc acest lucru în 2020

Și în anul 2020, opțiunea cea mai votată privind destinația de vacanță este relaxarea la plajă: 63% dintre româncele participante la studiu își doresc acest lucru. Nu la fel de populare ca anul trecut, dar încă pe locul al doilea sunt călătoriile în România, iar contrar percepției generale, după multe alte opțiuni, 20% dintre femei și-ar dori o vacanță într-un centru de relaxare (Spa).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Indiferent care este destinația aleasă, 63% dintre respondenții de sex feminin au declarat că se pregătesc pentru următoarea călătorie mai ales citind știri despre locația respectivă.

Atunci când urmează să plece într-o călătorie în interes de serviciu, 81% dintre femei obișnuiesc să combine această deplasare și cu câteva zile de vacanță.

Cele mai multe femei preferă să se cazeze într-un hotel atunci când călătoresc

În ceea ce privește cazarea, majoritatea femeilor preferă să stea într-un hotel atunci când sunt departe de casă, fie pentru doar câteva zile (72%) sau pentru cel puțin o săptămână (74%). Mai puțin de jumătate aleg să închirieze o cameră sau un apartament (30%, respectiv 34%). În afara acestor cheltuieli cu cazarea (și a celor privind transportul până în locația de vacanță), cele mai multe femei (56%) cheltuie banii pe diverse cumpărături, precum hainele sau suvenirurile. O altă parte importantă din bugetul de vacanță este alocată mâncatului în oraș și activităților culturale (spectacole de teatru, vizite la muzee, etc.).

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Tehnologie vs deconectare

Smartphone-ul este folosit intens în timpul unei vacanțe, mai ales pentru căutarea anumitor locații (GPS): 73% dintre participanții de sex feminin au declarat că îl folosesc în acest scop. Alte motive sunt consultarea stării vremii din locul în care se află (71%), informarea despre activități sau atracții turistice (60%), căutarea sau rezervarea unei unități de cazare (60%) și abia apoi postarea fotografiilor din vacanță pe social media (58%). În legătură cu acest ultim aspect, 41% dintre femei au declarat că au renunțat în mod deliberat la contactul cu social media în timpul vacanței, iar încă 10% dintre ele și-ar dori să facă asta. Dintre toate participantele la sondaj 2% nu folosesc social media nici în timpul unei vacanțe și nici în afara ei.

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Zâmbetul = Esența Fericirii - Dentalmall.ro marchează Ziua Mondială a Sănătății Orale, dar și Ziua Internațională a Fericirii cu o campanie despre zâmbete 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Foto fr si main: By Peera_stockfoto /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri