17 Octombrie 2019 publicat în Lifestyle 511 share-uri

Daca ar exista un Rai al toamnei, cred ca acesta s-ar afla in Japonia si ar arata cam asa...

Viaţa mea toată:
Frunze purtate de vânt
În prag de toamnă. (Matsuo Basho)

Chiar daca primavara este, poate, cel mai iubit anotimp in Japonia si “hanami” (traditia japoneza de a privi "ume", florile de prun japonez si "sakura", florile de ciresi ornamentali japonezi) ofera tuturor iubitorilor de natura si frumos posibilitatea de a admira natura in intreaga ei splendoare, toamna este la fel de fermecatoare. Ba din contra, putem spune pe buna dreptate ca toamna este anotimpul perfect pentru a vizita aceasta tara. In fiecare toamna, mai multe zone ale tarii se transforma intr-o feerie de culori si lumini, iar frunzisul si frunzele copacilor ofera un adevarat regal pentru privitori.

Din septembrie pana In noiembrie, gradinile, parcurile, zonele templelor si anumite regiuni muntoase sunt inundate de nuantele splendide ale toamnei, cu precadere de rosul si aramiul copacilor de artar japonez. La fel ca si “hanami” care cunoaste o indelungata traditie, “momijigari” dateaza din perioada Heian (794-1195) si presupune vizitarea zonelor unde toamna isi lasa cel mai puternic amprenta, dar si admirarea copacilor roscati si a frunzelor trecatoare. Spiritual si simbolic vorbind, viata este efemera, tin sa ne spuna in fiecare an natura si aceasta frumoasa traditie… Nikko, Tochigi si Kyoto sunt 3 dintre orasele din Japonia unde se practica acest obicei si unde vizitatorii simt vibratia abundenta a toamnei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Toamna in multe zone din Japonia este sinonima cu belsugul, cu trecerea intr-o alta etapa a vietii si a naturii, cu reconectarea la natura si la magia ei, cu relaxarea si contemplatia. Ce poate fi mai frumos decat sa contempli efemeritatea naturii (inconjuratoare, umane si a tot) intr-o zi superba de toamna, pierdut printre crengile incarcate de frunze rosii si aramii, pe alei pictate in culori de cupru sau ratacit pe un pod ce parca face tranzitia intre doua anotimpuri/ stari interioare? Frunzele rosii si maro, dar si oranj, aurii si galbene ale copacilor de ginco (Ginkgo biloba sau arborele pagodelor), sunt o incantare si au inspirat dintotdeauna poetii si cantaretii lumii. Va invitam sa le admirati splendoarea prin intermediul imaginilor de mai jos.

Templul Kiyomizu-dera din orasul Kyoto

Foto: By cowardlion /Shutterstock
Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase

Templul Daigo-ji este un templu budist din Kyoto, faimos pentru frunzisul multicolor al arborilor care il inconjoara si rosul inconfundabil al artarilor. Este vizitat in fiecare an de mii de turisti. 

Foto: By Blanscape /Shutterstock Foto: By Blanscape /Shutterstock Foto: By Phattana Stock /Shutterstock

Chimonoului japonez ii sta tare bine purtat pe aleile aurite de copacii de ginco.

Foto: By Guitar photographer /Shutterstock

Unul din cele mai populare si splendide locuri pe care le poti vizita toamna in Japonia este Aleea Artarilor (Momoji Kairo) de langa Lacul Kawaguchi, Yamanashi.

Foto: By Phubet Juntarungsee /Shutterstock

Toamna este splendida in Kyoto, iar intrarea in templul Bishamon-do arata ca un drum spre Rai....

Foto: By Moustache Girl /Shutterstock Foto: By Guitar photographer /Shutterstock

Pod de lemn intr-un parc japonez

Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald
Foto: By Patrick Foto /Shutterstock

Turnul de lemn al templului Tōdai-ji din Nara, cel mai mare templu budist din tare, strajuieste splendorile naturii in fiecare toamna.

Foto: By Sean Pavone /Shutterstock

Arashiyama este un district splendid in vestul orasului Kyoto, sit istoric recunoscut la nivel national pentru frumusetea sa pitoreasca unica.

Foto: By Guitar photographer /Shutterstock

Templul Eikan-dō Zenrin-ji este un punct de referinta de admirat toamna si este cunoscut pentru coloritul superb al gradinii sale din luna noiembrie si pentru frunzisul magic.

Foto: By Blanscape /Shutterstock

Frunzis de toamna in Japonia

Foto: By Kanuman /Shutterstock

Plimbare pe podurile de lemne ale parcurilor din Kyoto

Foto: By Patrick Foto /Shutterstock

Takachiho Gorge din Miyazaki este un loc extrem de fermecator in orice anotimp, dar in lunile de toamna este o feerie.

Foto: By oomine /Shutterstock

Parcul national Hitachi, cu intinderile sale colorate de Bassia Scoparia pe un fundal intens de albastru ceresc, este o adevarata incantare vizuala toamna.

Foto: By vichie81 /Shutterstock

Drum catre Muntele Fuji, Fujiyoshida

Foto: By lkunl /Shutterstock

Cascada Mino din Japonia este mai frumoasa ca niciodata toamna...

Foto: By Krunja /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri