Infiatul este doar o forma de a te naste din nou, din iubire. Confesiunea unui adolescent adoptat

13 Septembrie 2019 publicat în Lifestyle 47 share-uri

Nu am fost purtat in burta de mama, ci in brate si in suflet...

Discutiile m-au facut sa pot pune intr-o balanta vestea si sa o masor. Sa imi dau seama daca faptul ca sunt infiat trebuie sa il vad ca pe o pedeapsa sau ca pe o binecuvantare. Am inteles ca un copil nu isi alege parintii, nici cand se naste natural, nici atunci cand este infiat. Insa am descoperit faptul ca un copil este infiat pentru ca este "ales", pentru ca este dorit. De multe ori, a te naste natural este o intamplare.

In egala masura am inteles si drama parintilor adoptivi. Le-am inteles chinurile, zbaterile si dorinta de a infia. Mi-am dat seama ca m-au ales pe mine si ca au facut-o cu tot sufletul lor. Eram un copil dorit, eram un copil ales, eram un copil scapat din cine stie ce mediu.

M-am gandit ca trebuie sa le fiu recunoscator si ca diferenta o poate face doar mintea si imaginatia noastra. Acum, daca nu am fost purtat in burta de mama, ci in brate si in suflet, care este diferenta? In fond, de la cateva luni ei mi-au fost parinti. Ei m-au iubit, ei m-au dorit. Deci, eram al lor. Nu?

Cu tata, povestea a fost si mai interesanta. Am invatat sa il ascult. Si, Doamne, cate am aflat. Prin cate trecuse omul acesta. Cat a suferit si el, cat s-a zbatut sa ne ofere tot ceea ce a putut si cat de putin primise, de la mine cel putin, in schimb. Am devenit prieteni. Experientele lui m-au ajutat sa inteleg altfel viata. Sa il inteleg mai bine, sa il respect, sa il iubesc. Nu stiu de ce, dar acum, gandindu-ma, pot spune ca aceasta experienta ne-a facut pe toti mai puternici, mai increzatori. Acum suntem cu adevarat o familie si cred ca ma pot gandi linistit la viitor. Infiatul a devenit doar o nuanta de fond, pe care o vad mai degraba ca pe o binecuvantare.

Daca as vorbi cu cineva care a descoperit de curand ca este adoptat, i-as spune ca infiatul este doar o forma de a te naste din iubire, de a creste alaturi de familia pe care ti-a dat-o Dumnezeu pentru tot restul vietii tale…"

* Informatii oferite de psihologul Constantin Cornea de la Clinica Psievolution

Pentru mai multe articole de acelasi autor, urmariti blogul www.psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By hikrcn /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri