Cei mai multi dintre romanii care au afirmat ca buna dispozitie le este afectata dupa o calatorie spun ca aceasta stare apare de obicei pe drumul de intoarcere acasa sau in ultima zi de vacanta.

Comunicat de presa

Studiul realizat de echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro releva faptul ca aproximativ jumatate dintre romani se simt tristi sau fara chef de munca atunci cand se intorc dintr-o vacanta.

Relaxarea specifica unei calatorii ne face sa le planificam cât mai des posibil, dar revenirea la viata obisnuita dupa cateva zile deosebite modifica starea de spirit a cel putin 51% dintre participantii la studiu.

Cand apare starea de tristete

Cei mai multi dintre romanii care au afirmat ca buna dispozitie le este afectata dupa o calatorie spun ca aceasta stare apare de obicei pe drumul de intoarcere acasa (25%) sau in ultima zi de vacanta (24%). Ponderea cea mai mare a raspunsurilor legate de ultima zi de concediu se regaseste in chestionarile celor din Chile: 41%.

In ceea ce ii priveste pe respondentii din Olanda se pare ca starile sunt destul de diferite: doar 33% spun ca se simt tristi dupa terminarea unei vacante, iar dintre acestia cei mai multi (22%) incep sa simta asta abia in prima zi dupa ce au ajuns acasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Ce facem pentru a imbunatati starea de spirit

60% dintre romani incearca sa isi asigure cateva zile libere imediat dupa ce se intorc din vacanta, pentru a se readapta la viata de zi cu zi. Cei care nu reusesc sa faca asta, incearca sa termine programul mai repede decat in mod normal, isi iau concediu medical, sau pur si simplu nu isi asuma toate responsabilitatile cat timp sunt la job. Desigur, dupa cateva zile mai relaxate totul revine la normal.

Prin comparatie, doar 45% dintre participantii din Franta au declarat ca isi ofera cateva zile de tranzitie catre viata obisnuita, atunci cand se termina calatoria si tot din Chile vine extrema cealalta: 73% dintre respondenti isi aloca un inceput mai lent atunci cand se intorc din vacanta.

Ce ne sperie si ce ne place, cand revenim

Peste jumatate dintre romani (54%) abia asteapta sa doarma din nou in patul lor dupa ce au fost plecati cateva zile. Urmatorul lucru pentru care conationalii sunt nerabdatori este impartasirea experientelor din timpul vacantei cu familia sau prietenii: 47% dintre respondenti au declarat acest lucru, reprezentand cel mai mare procent dintre toate tarile participante la studiu. Finlandezii asteapta cel mai putin acest aspect, avand un procent de doar 14%.

Surprinzator sau nu, suntem cei mai nerabdatori sa ne intoarcem la lucru, dupa terminarea vacantei, 29% dintre respondenti bifand aceasta optiune, spre deosebire de cei din Italia, Polonia sau Finlanda, fiecare cu un procent de 6%.

Cat despre lucrurile mai putin atragatoare, 43% dintre romani au afirmat ca spalatul hainelor folosite in vacanta ii demotiveaza cel mai mult, urmat de cumparaturile pentru a umple frigiderul ramas gol (24%), gatitul fara prea multe provizii ramase in casa (10%) sau curatenia (10%).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri