14 Martie 2016 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Exista numeroase modalitati de echilibrare a chakrelor, dintre care cele mai populare sunt meditatia, terapia prin sunet, vizualizarea, aromaterapia sau yoga. Nu exista o metoda universal valabila si eficienta, fiecarei chakre i se potriveste o anume modalitate de vindecare.

Exista numeroase modalitati de echilibrare a chakrelor, dintre care cele mai populare sunt meditatia, terapia prin sunet, vizualizarea, aromaterapia sau yoga. Nu exista o metoda universal valabila si eficienta, fiecarei chakre i se potriveste o anume modalitate de vindecare. De exemplu, chakrele 6 si 7 functioneaza cel mai bine in urma meditatiei si vizualizarii, intrucat acestea se pozitioneaza intr-un camp energetic superior; cea de-a 7-a chakra nici macar nu este una ''fizica'', ci se situeaza deasupra coroanei capului si reprezinta conexiunea spirituala cu intregul Univers, iar chakra a 6-a, mai cunoscuta sub denumirea de ''al treilea ochi'', situata in mijlocul fruntii, este cea mai putin ''fizica'' chakra dintre toate cele 7.

Cum sa iti vindeci si sa iti echilibrezi Chakrele

Foto: microvector / Shutterstock.com

Cele 7 chakre sunt pozitionate in organism sub forma unei piramide, prima, de la baza, fiind cea mai solida, stabila si dificil de schimbat, iar ultima chakra este fluida, usor de influentat si complet opusa notiunii de stabilitate. Fiecare chakra este in legatura cu un anumit simt si element, astfel: prima chakra corespunde mirosului si pamantului, a doua, gustului si apei, a treia corespunde vazului si focului, a patra, simtului tactil si aerului, a cincea, auzului si sunetului, a sasea chakra, celui de-al saselea simt si luminii iar cea de-a 7-a chakra este situata deasupra corpului si nu este in legatura cu elementele senzoriale ale organismului, decat cu forma de constiinta pura.

Prima chakra: este recomandat ca echilibrarea, pe termen lung, sa se obtina cu ajutorul activitatilor fizice (de exemplu, hatha yoga), pentru ca prima chakra este intens legata de corpul fizic. Alte activitati potrivite vindecarii primei chakre includ aromaterapia sau alte proceduri legate de simtul olfactiv, gemoterapia (pentru ca se considera ca oasele provin din mineralele solului) sau chiar gradinaritul.

A doua chakra: este destul de solida si ''fizica'', iar echilibrarea se obtine cu ajutorul pozitiilor tantrice din yoga sau, fiind in legatura cu simtul gustului, consumand alimente de culoare portocalie, cum ar fi sucul de portocale, mango sau dovleac. Alte activitati recomandate pentru vindecarea cele de-a doua chakre ar fi gimnastica acvatica sau inotul.

A treia chakra: necesita procedee de echilibrare intens vizuale, cum ar fi mandala sau yantra, bai de soare (intrucat cea de-a treia chakra este pozitionata in plexul solar si se asociaza Soarelui si energiei acestuia) sau chiar mersul pe carbuni incinsi, procedeu cu o valoare intens terapeutica.

A patra chakra este considerata o punte de legatura intre chakrele bazale si cele superioare, ''mai spirituale''. Echilibrarea se realizeaza in mod optim prin intermediul atingerilor; o imbratisare reprezinta cea mai simpla forma de echilibrare si vindecare. Alte variante includ acupunctura sau presopunctura. In plus, cea de-a patra chakra fiind in legatura directa cu aerul, sunt recomandate si exercitiile de respiratie.

Foto homepage: Avesun / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri