18 Decembrie 2015 publicat în Lifestyle 21 share-uri

In lumea intreaga exista numeroase traditii spectaculoase de iarna, in afara Craciunului si a Revelionului. Exista numeroase ritualuri de intampinare a sezonului rece, ritualuri religioase sau sarbatori populare, unele mai putin cunoscute, insa care ar merita mai multa atentie.

Chaharshanbe Suri - Festivalul Focului din Iran

Foto: Blondinrikard Fröberg / Flickr.com

Festivalul focului din Iran are loc in ultima miercuri (miercurea rosie) de dinaintea sosirii primaverii iraniene. Se serbeaza in mod traditional prin salturile spectaculoase peste focurile aprinse. Acestea ard toata noaptea in locurile publice, pentru a indeparta fortele necurate ale intunericului, iar cei ce sar peste ele intoneaza cateva rugaciuni pentru a cere focului sa ii purifice si sa le dea energie, dupa care pornesc la colindat din usa in usa, intr-o procesiune galagioasa, facand zgomot cu lovituri in diverse recipiente si asteptand diverse tratatii din partea gazdelor.

O alta sarbatoare iraniana, Yalda, este mai linistita si se petrece de obicei in cadrul intim al familiei. Yalda are loc odata cu solstitiul de iarna, odata cu noaptea cea mai lunga din an si simbolizeaza sosirea unei noi primaveri. Iranienii o petrec acasa, citind poezii si mancand alimente rosii (cum ar fi rodiile) care simbolizeaza rasaritul soarelui si invingerea noptii si a intunericului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

de Ramona A.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri