Cum sa devii o maestra a bucatariei. Care sunt cele 8 greseli simple pe care toata lumea le face atunci cand gateste

Daca iti doresti sa gatesti mancaruri delicioase, trebuie sa eviti opt greseli simple pe care aproape toata lumea le face la un moment dat.

Chiar si cei mai incercati bucatari fac uneori cateva greseli care duc la un rezultat dezastruos. Cu atat mai putin ar trebui sa ne asteptam ca bucatarii incepatori sa gateasca mancaruri care pot fi servite si in restaurantele de lux.

Insa cauzele esecurilor culinare sunt mai simple decat crezi, iar gatitul nu este nici pe departe un domeniu la fel de complicat precum ingineria spatiala.

Daca iti doresti sa gatesti mancaruri delicioase, trebuie sa eviti opt greseli simple pe care aproape toata lumea le face la un moment dat.

1. Nu citesti reteta cu atentie inainte de a te apuca de gatit

Citirea unei retete inainte de gatit are aceeasi importanta ca studierea unei harti inainte de a merge intr-o excursie pe munte. Majoritatea esecurilor culinare apar atunci cand un detaliu din reteta este trecut cu vederea. Spre exemplu, daca adaugi unt rece in loc de unt la temperatura camerei pentru aluat, ai putea manca, la final, o prajitura uscata si plina de cocoloase. Inainte sa incepi sa gatesti, citeste cu multa atentie reteta si aseaza pe masa toate ustensilele si ingredientele de care ai nevoie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cele mai încurajatoare citate despre succes Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

2. Nu ai toate ustensilele de care ai nevoie

O bucatareasa care se respecta are nevoie de o serie intreaga de ustensile foarte utile la gatit. Improvizatiile nu sunt intotdeauna indicate si pot duce la rezultate nu tocmai fericite. In plus, intr-o bucatarie complet utilata nu trebuie sa lipseasca cuptorul, gratarul si hota. In fond, nu iti doresti ca toti vecinii sa afle ce-ai gatit, iar mirosul sa se imbibe in haine sau in obiectele din jur. Din fericire, pe piata exista numeroase modele de hote, fiecare avand o capacitate diferita de absorbtie, dupa cum vedem la arctic.ro.

3. Supraaglomerezi tigaia

Daca acoperi intreaga suprafata a tigaii atunci cand gatesti, caldura va fi blocata sub ingrediente si va aparea aburul. Aceasta greseala apare mai ales atunci cand ai musafiri si vrei sa faci mai multa mancare decat faceai de obicei. Pentru a evita supraaglomerarea tigaii, gateste aceeasi mancare de doua ori sau foloseste doua tigai in acelasi timp.

Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

4. Nu incalzesti tigaia, iar file-ul de peste este apos

Suprafata de gatit trebuie sa fie suficient de fierbinte pentru a pastra „sucul” in interiorul alimentelor, dar si aroma lor. In plus, alimentele tind sa se prinda de fundul tigaii daca aceasta nu este pre-incalzita in prealabil. Pentru a evita aceasta greseala, incalzeste tigaia timp de cateva minute inainte de a adauga uleiul. Cand uleiul se infierbanta, adauga carnea. Daca folosesti o tigaie speciala care impiedica alimentele sa se prinda de suprafata ei, toarna uleiul inainte de a o incalzi; uleiul impiedica emanarea unor toxine din compozitia tigaii.

5. Gatesti pastele intr-un vas mic

Cand ingredientele sunt adaugate intr-o oala cu apa fierbinte, ele scad imediat temperatura lichidului. Daca adaugi prea multe paste in prea putina apa, aceasta va inceta sa fiarba, fapt ce va schimba intregul proces de gatire, iar pastele vor avea gust de amidon. Foloseste apa din belsug, conform realsimple.com, iar pastele vor fi delicioase.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

6. Ai prajit verdeturi ude

Excesul de apa de pe verdeturile asezate intr-o tigaie fierbinte creeaza aburi si transforma, de exemplu, prepararea spanacului intr-un esec total. In plus, uleiul incins va sari din tigaie daca pui peste el verdeturi ude. Usuca intotdeauna verdeturile si legumele inainte de a le praji.

7. Folosesti ierburi uscate pentru o reteta unde ti se cer ierburi proaspete

Ti se pare mult mai simplu sa adaugi o lingurita de oregano in tigaie, in loc de o lingurita de condiment proaspat. Cu toate acestea, unele plante, cum ar fi busuiocul si patrunjelul, isi pierd o parte din aroma atunci cand se usuca, in timp ce oregano si tarhonul sunt mult mai puternice atunci cand sunt uscate, iar mancarea ar putea capata un gust deranjant, conform onampscookingblog.wordpress.com. Ajungem, astfel, la greseala numarul unu, iar cel mai simplu sfat pe care bucatarii ti-l pot da este cel de a citi cu atentie reteta si de a o respecta.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Cum să alegi componente pentru baia ta

8. Nu incingi bine uleiul inainte de a „arunca” alimentele in tigaie

Indiferent ce alegi sa prajesti in tigaie, alimentele vor absorbi prea mult ulei si vor deveni grase in cazul in care uleiul nu atinge o temperatura de cel putin 175 de grade Celsius, conform onegreenplanet.org. Incinge bine uleiul inainte de a pune alimentele din tigaie, daca vrei ca acestea sa fie crocante.

Foto: Creative Commons


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri