Scrisoarea lui Albert Einstein catre fiica sa:Afla care este cea mai puternica forta din Univers si cum putem gasi sensul vietii

19 Iunie 2015 publicat în Lifestyle 5046 share-uri

Exista o forta extraordinar de puternica pentru care, pana acum, stiinta nu a gasit o explicatie formala. Este o forta care ii include si ii guverneaza pe toti, forta din spatele oricarui fenomen care are loc in univers si care nu a fost inca identificat de noi. Aceasta forta universala este ......

Dupa esecul omenirii in folosirea si controlarea celorlalte forte din univers care s-au intors in cele din urma impotriva noastra, este imperios sa apelam la o alta forma de energie.

Daca vrem ca specia noastra sa supravietuiasca, daca vrem sa gasim sensul vietii, daca vrem sa salvam pamantul si orice fiinta care il locuieste, dragostea este unicul si singurul raspuns.

Poate ca nu suntem inca pregatiti sa cream o bomba a dragostei, un dispozitiv suficient de puternic incat sa distruga in intregime ura, egoismul si lacomia care devasteaza planeta.

Cu toate acestea, fiecare individ poarta in interiorul sau un mic, dar puternic generator de iubire a carui energie asteapta sa fie eliberata.

Cand o sa invatam sa daruim si sa primim aceasta energie universala, draga Lieserl, vom putea afirma ca dragostea cucereste tot, este capabila sa transceanda orice si tot deoarece iubirea este chintesenta vietii.

Regret adanc ca nu am fost capabil sa exprim tot ceea ce este in inima mea care a batut tacut pentru tine intreaga mea viata. Poate ca este prea tarziu sa imi cer scuze, dar cum timpul este relativ, trebuie sa iti spun ca te iubesc si ca datorita tie am gasit raspunsul suprem!

Tatal tau,
Albert Einstein

NOTA!

Desi scrisoarea i-a fost atribuita omului de geniu, mai mult decat probabil ca ea apartine unui alt autor. Este practic imposibil ca Lieserl Einstein sa fi donat aceste scrisori Universitatii Ebraice deoarece insasi viata sa este o necunoscuta si biografii cunosc prea putine despre existenta sa. In plus, stilul, tonalitatea si cuvintele acestei scrisorii sunt total diferite de cele pe care le putem remarca in scrisorile originale si publicate ale lui Albert Einstein.

Mai mult, se crede ca Albert Einstein nu si-ar fi cunoscut si vazut niciodata aceasta fiica. Publicarea insa in anii ’80 a unei serii de scrisori din corespondenta privata a lui Einstein cu prima sa sotie - Mileva Maric, o colega de origine sarba de la ETH, (descoperite si publicate de Evelyn, nepoata savantului) a starnit furori si a facut senzatie. Atunci se mentiona pentru prima oara existenta unei fiice pe nume Lieserl, fiica lui Einstein si a Milevei Maric. Soarta lui Lieserl ramane pana in ziua de astazi un mister pentru biografi si publicul larg, iar ceea ce cunoastem nu sunt fapte istorice, ci pure speculatii. Nu se stie nici macar daca fata a supravietuit copilariei. Cand Mileva i s-a alaturat lui Einstein in Elvetia, nu a adus-o si pe Lieserl cu ea. Anumite teorii sustin ca Lieserl s-ar fi nascut cu un handicap mental sever si ca ar fi murit in urma unei infectii cauzate de scarlatina. Altele, in schimb, sustin ca fata, oarba din copilarie, ar fi fost adoptate de o prietena de-a Milevei si ca ar fi trait sub numele de Zorka Saviv.

Foto homepage: By FlashMovie /Shutterstock

Garbo iti recomanda si articolele:

SECRETUL ca sa inveti orice: Albert Einstein, catre fiul sau

25 de lectii de viata geniale de la Albert Einstein

Dialogul genial dintre Einstein si Tagore: Textul pe care trebuie sa-l citesti!

Albert Einstein: 45 de citate impresionante pe care trebuie sa le citesti!

Joc: 20 de citate din Albert Einstein, pentru prieteni!

 

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri