Mai bine sa prevenim decat sa nu mai putem repara niciodata. Cititi o simpatica povestioara despre repercusiunile si ranile pe care le lasa cuvintele spuse la manie:

Cuvintele au putere. Puterea de a crea, dar si de a distruge. Puterea de a alina, dar si puterea de a rani. Cititi o simpatica povestioara cu talc despre repercusiunile si ranile pe care le lasa cuvintele spuse la manie! Mai bine sa prevenim decat sa nu mai putem repara niciodata…

Cuie in gard - o povestioara despre ranile pe care le pot provoca cuvintele

Era odata o fetita cu un temperament tare urat. Mama sa i-a dat o sacosa plina de cuie si i-a spus ca de fiecare data cand isi pierde cumpatul si se cearta cu cineva sa bata cu ciocanul un cui in spatele gardului.

In prima zi, fata a batut 37 de cuie in gard.

In saptamanile urmatoare, pe masura ce a invatat sa isi stapaneasca mania, numarul de cuie pe care le-a batut in gard a inceput treptat sa scada de la o zi la alta.

A descoperit ca este mai usor sa-si stapaneasca temperamentul decat sa bata un cui in gard.

In cele din urma, a venit si ziua in care fetita nu si-a mai iesit deloc din fire si s-a dus sa isi gaseasca mama…

Cand i-a spus plina de mandrie mamei sale ca este capabila sa isi controleze mania si nu mai avea nevoie sa bata cuie in gard, mama sa i-a sugerat ca acum sa scoata cate un cui pentru fiecare zi in care a fost capabila sa-si pastreze calmul.

Zilele treceau si fetita s-a dus in cele din urma inapoi la mama ei si i-a spus ca a scos toate cuiele din gard.

Mama a luat-o pe fetita de mana si impreuna s-au indreptat catre gard.

I-a spus: “Ai reusit, fata mea, dar uita-te la gaurile din gard. Gardul nu o sa mai fie niciodata la fel. Cand spui lucruri la manie, ele lasa o cicatrice exact ca acestea care au fost lasate de cuie. Poti sa vari un cutit in cineva si apoi sa il scoti. Insa nu va conta de cat de multe ori vei spune “imi pare rau”, rana va fi tot acolo. O rana verbala produce la fel de mult rau ca una fizica.

Autor: Necunoscut

Foto homepage: Cui, rugina @ Shutterstock

Foto int: cui in lemn, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri