Doare, dar DE CE? 29 de motive pentru care ar trebui sa fii recunoscator DURERII tale

12:06, 11 Iunie 2014 publicat în Lifestyle75 share-uri

Chiar daca la o prima vedere durerea pare ilogica, nedreapta si fara sens, o rana care iti acapareaza sufletul si nu te lasa sa mai respiri, ca orice lucru pe lumea aceasta, durerea are un sens. Descopera cum ne poate ajuta durerea, chiar daca nu ne-o dorim niciodata, in evolutia noastra ca fiinte umane!

Chiar daca la o prima vedere durerea pare ilogica, nedreapta si fara sens, o rana care iti acapareaza sufletul si nu te lasa sa mai respiri, ca orice lucru pe lumea aceasta, durerea are un sens. Citeste acest articol publicat pe www.iam-u.org ori de cate ori simti durere. O vei putea privi astfel cu alti ochi. Citeste acest articol si atunci cand te vei simti mai bine/ bine pentru a intelege de ce trebuie uneori sa experimentam durerea. Citeste acest articol si daca te numeri printre cei carora le este frica de durere si prefera sa nu isi traiasca viata asa cum ar trebui doar pentru a evita durerea. Si tine minte: orice ar fi si oricat de multa este, durerea trece.

www.iam-u.org ne arata si cealalta fata a monedei, prezentandu-ne si beneficiile durerii;

Citeste si:
Sfaturi pentru a evita un stil de viață monoton
Sfaturi pentru a evita un...

29 de motive pentru care sa fim recunoscatori durerii

via www.iam-u.org

1. Durerea este un mare profesor. Viata este atat de ametitoare incat adesea ratam lectiile de viata pe care ni le da. Insa durerea iti atrage atentia asupra vietii si lectiilor ei asa cum nimic altceva nu o face.

Citeste si:
Legătura dintre carii și bolile cardiovasculare
Legătura dintre carii și...

2. Durerea face viata mai interesanta. Viata ar fi mult mai monotona fara durere.

Foto: Durere, Suferinta via Shutterstock

3. Durerea te lasa sa stii ca esti viu. Exista doar o perioada scurta in viata unui suflet in care ajungem sa experimentam durerea. Inainte sa venim pe pamant, nu exista durere. Nu exista durere nici dupa ce murim. Durerea este privilegiul de a trai pe acest pamant, pretul acceptarii manifestarii fiintei in toata splendoarea sa.

4. Durerea iti aminteste de fragilitatea vietii.

5. Aducand efemeritatea propriei fiinte in atentia ta, durerea iti aminteste ca viata este o oportunitate grozava. Cum te folosesti de aceasta oportunitate astazi?

6. Durerea inseamna ca treci prin evolutie rapida. Adesea uitam acest lucru deoarece nu putem vedea privirea de ansamblu asupra vietii noastre.

7. Durerea te maturizeaza. Oamenii care au experimentat multa durere par mai batrani. Dar oare experienta nu se traduce si prin intelepciune?

8. Durerea iti ofera compasiune pentru altii.

9. Durerea este o experienta pe care toate fiintele vii o impartasesc si te poate conecta la experienta intregului vietii.

10. Durerea iti imblanzeste inima.

11. Durerea este o oportunitate de a fi curajos.

12. Durerea face loc inspiratiei, precum un curent de aer rece curata plamanii.

13. Durerea adanceste experienta bucuriei. Asa cum lumina si umbra sunt necesare in egala masura pentru a percepe forma, bucuria si durerea isi dau sens una alteia, imbogatind experienta vietii.

14. Durerea te invata sa fii recunoscator pentru lucrurile marunte. M-am ranit rau in timp ce practicam artele martiale si m-a durut groaznic atat in timpul zilei, cat si noaptea. Acest lucru m-am facut sa fiu cu adevarat recunoscator pentru momentele cand corpul meu se simtea puternic, intreg.

15. Durerea pe care o experimentezi de-a lungul timpului te invata rabdarea.

16. Durerea te ajuta sa te predai. Sunt multe momente cand trebuie sa induram o durere pe care nu o putem controla. Ce oportunitate frumoasa sa ne predam vointei Marii Fiinte.

17. Durerea te invata acceptarea. Cateodata durerea se va duce complet cand ai acceptat-o in totalitate.

Foto homepage: Durere, Shuttestock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri