Imagini de primavara care iti taie respiratia: Top 3 cei mai spectaculosi COPACI CU FLORI din lume

7 Aprilie 2014 publicat în Lifestyle 36 share-uri

Pe ici, pe colo, griul Bucurestilor a inceput parca sa se coloreze. Din loc in loc, rasare cate un impresionant copac de magnolie. Este perioada de inflorire a copacilor de magnolie. Faceti-va timp sa le admirati splendoarea... merita! Si in ton cu vremea insorita de afara, va propunem un top 3 ai celor mai impresionanti si frumosi copaci cu flori ai primaverii.

JACARANDA, COPACUL VIOLET

Foto: Jacaranda, Shutterstock

Jacaranda (sau Copacul Violet) pe care il gasim cu precadere in regiunile tropicale si subtropicale ofera si el un spectacol impresionant atunci cand infloreste. Florile sale stralucitoare atarna ca niste draperii florale in copac, iar frunzele copacului amintesc de frunzele de feriga.
 

Foto: Copac de Jacaranda in Pretoria, Africa de Sud - Shutterstock

Exoticul copac poate fi admirat in toata splendoarea sa in Africa, Australia, Asia, America Centrala si de Sud, Israel etc. Chiar si orasul Los Angeles. este impresionant si ultra cunoscut primavara prin explozia de albastru-purpuriu. De fapt, in California Jacaranda infloreste de doua ori pe an: primavara si toamna.

Foto: Flori de jacaranda, Shutterstock

Orasul Pretoria din Africa de Sud este celebru pentru copacii sai de jacaranda, iar in octombrie aleile sale sunt marginite de o parte si de alta de minunati copaci violeti astfel incat intreg orasul parte albastru. Fiindca adaposteste peste 70 000 de copaci cu flori violet (ocazional albe), i se mai spune si Orasul Jacaranda.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: Copaci jacaranda infloriti in Pretoria - Shutterstock

 In Pretoria, exista chiar si o superstitie legata de acest copac: daca iti cade in cap o floare din copacul de jacaranda inseamna ca vei trece toate examenele :)... Primii copaci de jacaranda din Pretoria au fost importati din Rio de Janeiro in 1888.

Foto: Flori, fructe de Jacaranda - Shutterstock.com

Foto: Floare Jacaranda, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri