Imagini de primavara care iti taie respiratia: Top 3 cei mai spectaculosi COPACI CU FLORI din lume

7 Aprilie 2014 publicat în Lifestyle 55 share-uri

Pe ici, pe colo, griul Bucurestilor a inceput parca sa se coloreze. Din loc in loc, rasare cate un impresionant copac de magnolie. Este perioada de inflorire a copacilor de magnolie. Faceti-va timp sa le admirati splendoarea... merita! Si in ton cu vremea insorita de afara, va propunem un top 3 ai celor mai impresionanti si frumosi copaci cu flori ai primaverii.

MAGNOLIA - COPACUL NOBIL

 

Copacul de magnolie a fost botezat astfel in 1600 dupa numele unui botanist francez -Pierre Magnol. Regasim splendidul copac in diverse colturi ale lumii, cu precadere in Asia de Sud, in estul Americii de Nord, in America Centrala, in Indiile de Vest.

Foto: Flori de magnolie, Shutterstock

Este un copac nobil, poate cel mai frumos copac cu flori cultivat din lume. Infloreste primavara, iar florile sale mari, minunate sunt asociate la nivel simbolic cu trasaturi precum nobletea, demnitatea, frumusetea, perseverenta.

Foto: Magnolia Grandiflora, o specie aparte de magnolie via Shutterstock

Sunt si cateva lucruri interesante despre acest copac aristocrat care merita aflate, spre exemplu faptul ca poate fi inclus printre speciile antice de plante. Stiati ca au fost descoperite fosile ale acestui copac datand de acum 20 de milioane de ani. Mai stiati ca magnolia are in jur de 210 specii si ca acest copac atinge maturitatea dupa 10 ani?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: Copac de magnolie primavara, Shutterstock

La fel de interesant este si faptul ca frumoasa floare de magnolia are petale puternice ce impiedica ca acestea sa fie atacate de insecte. Nu are petale distincte sau sepale si nici nu produce nectar adevarat, insa dispune de polen in cantitati mari.

Foto: magnolie flori, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri