24 August 2012 publicat în Lifestyle 89 share-uri

Ceea ce vreau sa va spun va suna putin pompos, dar este adevarat. Citind veti trai poate, cele mai importante minute din viata voastra! - Anthony de Mello.

Cand vei reusi sa intelegi acest lucru, nicio critica nu te va mai putea afecta. Si niciun sentiment flatant sau magulitor nu te va mai afecta, de asemenea. Cand cineva iti spune "Esti o persoana extraordinara", despre ce vorbeste? Vorbeste despre „eu”, nu despre „sinele” tau. Sinele nu e nici extraordinar si nici mic. Sinele nu este nici succes si nici esec.

Nu este nimic din aceste etichete care apar si dispar. Pentru ca acestea depind de criteriile pe care le stabileste societatea. Ele depind de conditia ta, de starea persoanei cu care se intampla sa ai o discutie. Sinele tau nu are nicio legatura cu „eu”, care este in general egoist, copilaros, prostut.

Vrei sa fii fericit/a? Fericirea neintrerupta nu este ceva cauzal. Adevarata fericire nu este cauzala. Tu nu ma poti face fericit. Tu nu esti fericirea mea. Ii spui unei persoane trezite: "De ce esti fericit?", iar aceasta persoana iti raspunde: "De ce nu?".

Fericirea este starea noastra naturala. Fericirea este starea naturala a copiilor, pana cand si ei sunt poluati si contaminati de stupiditatea societatii si a culturii. Ca sa obtii fericirea, nu trebuie sa faci nimic, fiindca fericirea nu poate fi obtinuta. Stie cineva de ce? Pentru ca o avem deja. Si atunci de ce sa nu o experimentezi?

Pentru ca trebuie sa renunti la ceva. Trebuie sa renunti la iluzii. Nu trebuie sa adaugi nimic ca sa fii fericit; trebuie sa renunti la ceva. Viata este simpla, este incantatoare. Devine grea din cauza ambitiilor, iluziilor, a lacomiei. Stiti de unde vin toate acestea? Din felul cum te-ai identificat cu o multime de etichete!, ne invata Anthony De Mello.

Aboneaza-te la newsletterul Garbo.ro, pentru a citi si alte informatii din life-style-ul feminin.

Garbo iti mai recomanda si:

Anthony de Mello: Cei patru pasi catre intelepciune...

Condu-ti tu viata, nu te lasa condusa de ea

Horoscopul care iti schimba viata: Afirmatii pozitive pentru fiecare zodie

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri