6 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 123 share-uri

Sunt atat de multe momente in viata noastra cand trebuie sa punem pauza suferintei. Sa ne ridicam de la podea, de unde ne-am aruncat in lacrimi si sa gasim o cale inteleapta prin care sa putem opri tot raul din viata noastra.

Avem nevoie in aceste momente de calea pe care ne-o arata oameni care au reusit sa isi regaseasca serenitatea si bucuria de a fiinta. Unul dintre acesti oameni este Anthony de Mello. De Mello a devenit cunoscut in anii '80, datorita cartilor sale de spiritualitate. De Mello Spirituality Center publica multe dintre ideile lui Anthony de Mello. Asa am gasit cei patru pasi catre intelepciune...

Pasi catre intelepciune

Primul pas

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iei contact cu sentimentele tale negative, pe care nici macar nu ti le constientizezi. Foarte multi oameni traiesc cu sentimente negative pe care nu si le constientizeaza. Multi oameni sunt in depresie si nu constientizeaza ca sunt in depresie. Doar in momentul cand intra in contact cu fericirea constientizeaza cat de depresivi sunt.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa constientizezi ca ai sentimente negative cum ar fi tristetea. Te simti abatuta si fara chef. Te invinovatesti si te urasti, te simti nervoasa si in tensiune. Ia contact cu aceste sentimente mai intai.

Al doilea pas

Al doilea pas este sa intelegi ca acele sentimente fac parte din tine si nu din realitate. Este un lucru atat de evident acesta, dar credeti ca oamenii stiu acest lucru? Nu stiu... au doctorate si predau in universitati, dar nu stiu acest lucru. Nu am fost invatati acest lucru in scoala. Acolo ne invata alte lucruri. Dar spiritualitatea ne invata cum sa ne dezvatam de ceea ce am fost invatati in societate.

Sentimentele negative sunt in tine, nu in realitate. Asa ca nu mai incerca sa schimbi realitatea... E o nebunie! Inceteaza sa incerci sa il schimbi pe cel de langa tine. Ne petrecem atat de mult timp incercand sa ii schimbam pe cei de langa noi. Ne petrecem atat de mult timp incercand sa schimbam circumstante externe, sa ne schimbam sotul sau sotia, seful, prietenii, dusmanii si pe toata lumea. Dar de fapt, nu trebuie sa schimbam nimic.

"Realitatea nu este problematica"

Sentimentele negative sunt in voi si nicio persoana din lume nu are puterea de a va face sa va simtiti nefericiti. Niciun eveniment nu are puterea de a va perturba linistea sau de a va rani. Niciun eveniment, situatie sau persoana. Si nimeni nu v-a spus toate acestea, ba din contra. De aceea te simti atat de rau acum. De aceea esti inca in stare de somn. Nimeni nu v-a spus, dar puteti sa observati acestea.

Sa presupunem ca ploaia v-ar strica picnicul. Cine se simte rau din cauza aceasta? Ploaia sau Tu? Ce cauzeaza sentimentul negativ? Ploaia sau tu insuti? Problemele exista doar in mintea umana... Realitatea nu este problematica. Voi sunteti cei care va creati problemele.

Al treilea pas

Al treilea pas: Nu te identifica niciodata cu acel sentiment. Acesta nu are nimic de-a face cu „Eu”. Nu defini sinele tau esential in termenii acelui sentiment. Nu spune: „Sunt depresiva”, daca vrei sa o spui totusi, spune „Este depresia”, este in ordine. Dar nu spune: "Sunt trista sau trist" pentru ca astfel de definesti pe tine, in termenii acelui sentiment. Tristetea este o iluzie, aici gresim cu totii.

Al patrulea pas

Al patrulea pas: Cum ne schimbam? Trebuie sa intelegeti o multime de lucruri, dar in primul rand faptul ca de fiecare data, credem ca ne-am simti mai bine daca cel de langa noi s-ar schimba si nu noi insine. Cat de frumoasa ar fi viata daca seful meu s-ar schimba, daca sotul sau sotia mea s-ar schimba, daca vecinul meu s-ar schimba.

Mereu ne dorim ca cel de langa noi sa se schimbe astfel incat noi sa ne simtim mai bine. Dar nu v-ati gandit niciodata ca, desi sotul sau sotia dumneavoastra s-ar schimba, dumneavoastra va veti simti la fel de vulnerabili ca si inainte? Voi sunteti cei care aveti nevoie sa va schimbati... Nu va simtiti bine nu pentru ca lumea in jurul vostru nu este buna, ci fiindca voi simtiti acest lucru...

Foto front si main: michaelroper


Garbo.ro va mai recomanda Cele 18 reguli ale lui Dalai Lama pentru o viata de trait

Fericirea, un secret al Inteleptului

Don Miguel Ruiz: Cele patru Legaminte ale fericirii

Gaseste-ti fericirea!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri