24 August 2012 publicat în Lifestyle 89 share-uri

Ceea ce vreau sa va spun va suna putin pompos, dar este adevarat. Citind veti trai poate, cele mai importante minute din viata voastra! - Anthony de Mello.

Anthony De Mello este un cunoscut autor de best-selleruri despre viata spirituala. In timpul vietii dar si acum, De Mello ii invata pe oamenii din intreaga lume sa deschida ochii, sa vada ceea ce este adevarat inauntrul si in afara lor. Cel mai mare dar al oamenilor este acela al cunoasterii, posibilitatea de a fi in legatura cu ei insisi – corp, minte, sentimente, ganduri, senzatii.

Ceea ce urmeaza sa cititi este o adaptare a unui text de Anthony de Mello, pe care autorul l-a denumit „Cele mai importante minute din viata voastra”.

Daca veti putea intelege acestea, veti gasi secretul trezitii, spunea de Mello. Veti fericiti/fericite pentru totdeauna. Nu veti mai fi niciodate nefericiti. Orice vi s eva intampla, nu va veti contamina si veti ramane linistiti, pentru ca nu ii veti mai lasa pe ceilalti sa va spuna cum sa va simtiti. Sunt oameni care au reusit acest lucru.

Dar tu?

„Vrei sa fii o papusa?

Dar daca refuzi sa te identifici cu oricare dintre etichete, majoritatea grijilor tale va disparea.

Exista frica legata de boala sau moarte, dar cea mai comuna grija este cea legata de ceea ce ti se va intampla in cariera. Un om de afaceri de cinzeci si cinci de ani soarbe o bere intr-un bar, undeva si spune: „Pai, uita-te la colegii mei chiar au reusit in viata”. Dar ce inseamna asta „Au reusit”? Numele le-a aparut in ziar. Asta numiti voi a reusi?, intreaba retoric de Me... Unul este presedinte de corporatie; celalalt a devenit Seful Justitiei; altul a devenit nu stiu ce... Maimute sunt toti.

Cine spune ce inseamna a avea succes? Asta este societatea stupida in care traim! Prima preocuparea a societatii este sa mentina societatea bolnava. Si cu cat vei realiza si tu acest lucru, cu atat iti va fi mai bine.
Sunt toti bolnavi. Sunt nebuni. Devii preseintele unui sistem trasnit, un azil si mai mult decat atat, esti si mandru de asta, chiar daca functia ta nu inseamna nimic.

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri