22 Iulie 2021 publicat în Frumusete 17 share-uri

Poluare, soare, stres, oboseală. În fața agresiunilor externe și a ritmului agitat al vieții cotidiene, este important să ai grijă de pielea ta în fiecare zi. Descoperă șase sfaturi 100% naturale pentru a-ți îngriji pielea.

1. Demachierea tenului dimineața și seara

Pentru a avea o piele frumoasă, primul pas este cel mai important. În fiecare zi, aceasta este asaltată de factori externi (poluare, praf, soare, vânt, frig) și este sufocată de straturile de cosmetice, transpirație, piele moartă și reziduurile care se acumulează pe tot parcursul zilei. Acesta este motivul pentru care este foarte important să îți cureți bine, zilnic, tenul. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să folosești produse naturale potrivite tipului tău de piele, PH-ului acesteia și peliculei hidrolipidice de la suprafața epidermei. Curățarea feței trebuie făcută mereu delicat, fără a irita sau răni pielea.

2. Tonifierea pielii

După o bună curățare a pielii, este esențial să o hrănești în profunzime, pentru a-i menține elasticitatea. Folosește produse cât mai naturale, de preferat uleiuri non-grase. Masează pielea până când produsul este complet absorbit, cu mișcări circulare, delicate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Poți alege pentru tonifiere o mască cu miere și suc de lămâie. Se amestecă două lingurițe de miere cu câteva picături de suc de lămâie și puțin ulei de măsline. Se aplică această mască pe față, se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță. Tratamentul se poate repeta de două ori pe săptămână.

3. Hidratarea corespunzătoare

Nu vorbim doar despre a bea cel puțin doi litri de apă pe zi. Este vorba să rămâi mereu hidratată. Iată câteva sfaturi care îți pot ușura munca:

  • O înghițitură de apă la fiecare jumătate de oră te poate ajuta să menții nivelul de hidratare necesar corpului pentru a funcționa corect.
  • Nu vorbim doar despre apă, poți alterna cu alte opțiuni sănătoase, cum ar fi ceaiurile de plante, de mentă sau de lămâie. O alternativă la fel de benefică și plăcută este apa cu felii de fructe proaspete: lămâi, portocale, căpșuni, cireșe.

Să rămâi hidratată este cheia unei pieli sănătoase.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

4. Alimentația echilibrată

O piele sănătoasă depinde și de o alimentație echilibrată. Pielea are nevoie de anumite vitamine, precum A, B (B2, B3, B5, B6, B9, B12), C și E, dar și de minerale și oligoelemente, precum zincul, seleniul și magneziul și de Omega-3. Aceste elemente se găsesc, în principal, în fructe și legume, pește gras, produse lactate și carne.

5. Respectarea orelor de somn

Muncă, sport, copii, agitație. Cu un stil de viață aglomerat și obositor, de multe ori este dificil să dormi suficient noaptea. În funcție de individ, timpul de odihnă recomandat este între 7 și 9 ore de somn pe noapte. Dacă, în timpul zilei, pielea reacționează pentru a se proteja de agresiunile externe, în timpul nopții profită de ocazie pentru a se recupera și a se repara. Din aceste motive este necesar să nu omiți îngrijirea specifică pentru frumusețea pielii înainte de culcare.

Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

6. Protejează-ți pielea

Chiar dacă soarele joacă un rol fundamental în bunăstarea pielii, prin vitamina D, acesta poate deveni și inamicul ei principal. O expunere îndelungată la razele solare poate duce la arsuri sau leziuni mai mult sau mai puțin profunde și semnificative ale pielii.

Este important să folosești produse pentru protecție solară adaptate pielii tale. Se recomandă aplicarea în mod regulat a acesteia și evitarea expunerii în orele când soarele este foarte puternic. În fiecare zi a anului (fie în vacanță, fie în mijlocul iernii) pielea este expusă la soare, motiv pentru care ar trebui să alegi și să folosești produse zilnice de protecție solară.

Pentru a-ți menține pielea frumoasă și sănătoasă, este esențial să o îngrijești zilnic. Dacă reușești să-ți faci o rutină de zi cu zi, urmând aceste sfaturi simple, pielea ta va avea doar de câștigat.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Sursa foto: Photo by Noah Buscher on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri