Oricum ai vrea să le spui, se numesc RIDURI. Și te vei confrunta sigur cu ele la un momentdat. Ridurile fac parte din proces natural de îmbătrânire. Ce le cauzează? De ce apar?

Conform studiilor, majoritatea femeilor încep să se îngrijoreze în privința ridurilor în jurul vârstei de 25 de ani. Specialiștii în frumusețe de la El Studio Style sunt de părere că acestea se împart în două categorii:

A - Riduri dinamice - cele care se formează după gesturile repetate pe care le facem precum zâmbetul;

B - Ridurile statice - acele riduri care apar odată cu pierderea elasticității pielii.

Ei bine, fiecare rid își are povestea lui, atât pe interior, cât și pe exterior. Tocmai de aceea am întocmit un top 4 al acestora:

1. Ridurile permanente

Foto: De la Scio21 /Shutterstock

Este vorba despre acele riduri fine, care odată cu înaintarea în vârstă devin riduri permanente. Ele apar în zona gâtului, al obrajilor sau la buza superioară și sunt cauzate de expunerea repetată la soare. Care este unul dintre cei mai importanți factori care le cauzează? În ce le privește pe cele din zona gurii, de cele mai multe ori, fumatul este principalul vinovat. Prin repetarea gestului mecanic, cât și prin contactul direct al pielii cu acele chimicale eliminate de țigară respectivă. Mai mult de atât, când inhalezi fum, îți privezi corpul de abilitatea de a circula oxigenul prin piele, lucru care ar trebui să vindece și să formeze celule sănătoase;

2. Ridurile atrofice

Sunt acele riduri apropiate, paralele, care dispar când pielea se întinde. Ele pot apărea oriunde, însă pot fi observate cel mai ușor în zona feței, mai precis în spațiul dintre sprâncene. Dar ce le cauzează? Evident că pierderea colagenului și al elasticității. Principalul vinovat pentru acest lucru fiind soarele, care prin eliberarea de raze UV deteriorează colagenul și elastina din piele, cele care oferă de fapt structura necesară;
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri