11 Martie 2021 publicat în Frumusete 5 share-uri

Pentru a avea un păr frumos și sănătos, genetica joacă un rol esențial. Însă, în aceeași măsură, dieta, condițiile meteorologie, poluarea și obiceiurile de îngrijire sunt factori care contribuie la strălucirea și menținerea părului sănătos mai mult timp.

Să ai mereu un look îngrijit nu este atât de greu de obținut, însă este important să urmezi câțiva pași simpli și să te preocupi în permanență de felul în care părul tău arată. De la produsele de îngrijire pe care le folosești până la dieta pe care o urmezi, fiecare decizie stilistică ori alimentară pe care o faci influențează modul în care părul tău se prezintă.

Iată câteva modalități prin care îți poți menține părul frumos și sănătos indiferent de anotimp:

Alege cu atenție produsele de îngrijire a părului

Folosirea unui sampon necorespunzător nevoilor tale poate duce la deteriorarea părului. De aceea, este important să cauți un șampon care să se potrivească tipului de păr (gras, normal sau uscat) și problemelor existente (mătreață, căderea părului, vârfuri despicate). Încearcă să eviți produsele cu ingrediente dure, precum lauril sulfat de amoniu sau auril sulfat de sodiu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Folosirea balsamului după șamponare este un pas important pentru a menține părul moale, strălucitor și descurcat. De aceea, și balsamul pe care îl alegi trebuie să corespundă nevoilor tale. Poți alege un balsam individual sau poți opta pentru un șampon 2 în 1. Pentru a lua decizia corectă, cere sfatul unui hairstylist.

De multe ori, mai ales în timpul verii, simți nevoia de a-ți spăla părul în fiecare zi, pentru ca acesta să fie mereu aranjat și astfel să ai o coafură care să îți pună în valoare calitățile. Însă este important să știi că spălarea părului în fiecare zi îndepărtează uleiurile naturale de pe scalp și astfel ai impresia că trebuie să repeți ritualul de îngrijire mai des. Folosește șamponul uscat pentru ca intervalul dintre spălări să fie de cel puțin două zile și astfel să îți protejezi atât scalpul, cât și firul de păr.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Un alt truc care te va ajuta să îți menții părul puternic este să îl perii înainte de a-l spăla. Când părul este ud, este mai vulnerabil și se poate rupe mai ușor. De aceea, este important să aloci un minut, înainte de șamponare, pentru descurcarea firelor de păr.

Consumă cât mai multe lichide și acordă atenție dietei alimentare

Organismul tău are nevoie de lichide pentru a nu se deshidrata și pentru ca tu să te simți bine în fiecare zi. Mai ales în perioadele cu temperaturi ridicate, consumul a cel puțin doi litri de apă în fiecare zi te va ajuta să îți menții sănătatea și vei observa că și părul tău va arăta mai bine.

De asemenea, fii atentă la dietă, pentru că alimentele pe care le consumi te ajută să îți menții părul puternic și strălucitor. Părul este alcătuit în mare parte din proteine, de aceea este vital să consumi cel puțin 45 de grame de astfel de substanțe nutritive în fiecare zi. Printre alimentele bogate în proteine se numără carnea de pui, peștele, fasolea, ouăle și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Totodată, deficitul de zinc poate duce la căderea părului. Pentru a evita astfel de probleme, este bine să introduci în dieta zilnică nuci, caju și migdale, fructe și legume.

Un păr sănătos este un păr frumos. Dacă vrei să îți protejezi podoaba capilară, nu folosi des aparate de coafat, protejează-l de razele ultraviolete, utilizează produse de îngrijire corespunzătoare nevoilor tale și acordă o atenție deosebită dietei alimentare.

Sursă foto: YuriyZhuravov/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri